Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Oua vopsite in culori naturale

Aditivi alimentari, Promo, Retete Pasti


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Oua vopsite in culori naturale, articol scris de catre Slăbuţa

Exista mai multe metode de a obtine culori naturale pentru ouale de Pasti, fara a folosi “colorantii-vopsea” (e-uri) din comert (E102 – galben, E133 – albastru, E122 – rosu sau E110 – portocaliu).

Coji de ceapa (rosu-maroniu, galben)

oua vopsite coaja ceapa Oua vopsite in culori naturaleCojile de ceapa sunt o varianta usoara si naturala de vopsire. Ouale vopsite cu coji de ceapa au o paleta de culori de la galben la rosu-maroniu. Culoarea oualelor depinde de culoarea apei in care au fiert cojile (ceapa galbena, ceapa rosie). Daca vrei sa obtii o culoare mai intensa, trebuie sa folosesti o cantitate mai mare de coji si un timp de fierbere mai mare.

Cum se procedeaza?

Ouale se spala bine. Se pun cojile de ceapa in apa si se fierb, timpul depinde de intensitatea culorii pe care vrei sa o obtii (se poate ajunge si la 30 de minute).

Se pun ouale in apa in care au fiert cojile si se fierb inca 10 minute, dupa care se scot cu o lingura si se pun pe un servet de bucatarie.

Frunze de mesteacan (galben, auriu)

oua vopsite frunze mesteacan Oua vopsite in culori naturalePentru ca ouale sa capete o culoare galbena sau aurie putem folosi frunzele de mesteacan.

Cum se procedeaza?

Se pot folosi frunze uscate sau proaspat rupte de pe un mesteacan tanar. Se fierb in apa si se lasa la infuzat in jur de 30 de minute.

Ouale se spala bine, dupa se pun in infuzia calduta cu frunze de mesteacan si se fierb 10 minute. Dupa fierbere, se scot si se pun pe un servet de bucatarie la racit.

Sucuri de legume/fructe (rosu, portocaliu, verde)

oua vopsite sfecla Oua vopsite in culori naturalePentru acest procedeu avem nevoie de oua gata fierte. Ouale se tin in suc de sfecla, morcov, spanac, etc pana capata culoarea dorita.

  • rosu-deschis: sfecla sau afine
  • galben-deschis: portocale, lamaie, morcov
  • verde: mere verzi

Pentru ca ouale sa nu crape in timpul fierberii, acestea trebuie tinute aproximativ o ora la cald sau la temperatura camerei; de asemenea, in timpul fierberii se poate adauga o lingura de sare.

Pentru a da oualelor mai multa stralucire, dupa ce au fiert se sterg cu un servet inmuiat in ulei.

Inainte de a le vopsi, oualele trebuie spalate cu apa cu sapun sau spirt, in acest fel vopseaua se va prinde uniform.

sursa fotografii: liveinternet.com

Mai cititi si...

  • “Oua” de Pasti
    Iata o variatiune interesanta, usoara, dietetica si originala pe tema “oua de Pasti”. Nu trebuie vopsite, nu trebuie incondeiate, ingredientele folosite sunt cele vor da culoare, contrast si aspect frumos. Se pot folosi ingrediente dintre cele
  • Dovlecei cu branza
    Dovlecei cu branza Ingrediente pentru 2 portii: 300 g de dovlecei telina rasa sare piper 4 linguri de branza rasa o ceapa mare Mod de preparare: Se indeparteaza extremitatile dovlecelului, se spala si se taie in felii subtiri. Ceapa
  • Ciorba de manzat
    Ciorba taraneasca de manzat Ingrediente: Carne manzat (pulpa, spata) – 750 g Morcov – 150 g Patrunjel radacina – 75 g Pastarnac – 75 g Telina radacini – 100 g Ceapa uscata – 150 g Cartofi – 300 g Ardei gras verde – 150
  • Supa crema de legume, Montignac faza I
    Ingrediente: 200 gr rosii 200 gr ardei gras galben 150 gr dovlecei 150 gr ceapa 20 gr usturoi 20 gr patrunjel 10 ml ulei de masline 250 ml iaurt 100 gr branza quark 200 gr broccoli Mod de preparare: Se fierb toate legumele, in afara de usturoi,
  • Penne cu rosii si busuioc
    Penne rigate cu rosii si busuioc Ingrediente pentru 4 portii: 400 g paste penne rigate 800 g de rosii (proaspete sau in conserva) 1 ceapa 2 linguri de ulei de masline 10 frunze proaspete de busuioc putin parmezan ras sare si piper, dupa

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Aditivi alimentari, Promo, Retete Pasti (158 / 419)


Ingrediente pentru 6 portii: ricotta - 250 gr frisca - 60 ml fructoza/sirop de agave - 55 gr galbenus de ou - 1 bucata unt - 20 gr fistic - 2 linguri coaja de portocala ...