Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Mihaela1006 – Slabuta 2011

Am slabit..., Interviuri, Promo


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Mihaela1006 – Slabuta 2011, articol scris de catre Slăbuţa

Mihaela1006 este o slabuta dedicata comunitatii, un om deosebit si, cu siguranta, o mama si o femeie exemplu.

Ea face parte din gasca slabutelor care urmeaza dieta Montignac. De asemenea, este a saptea slabuta din Generatia Slabute 2011.

Va invitam sa cititi povestea ei de succes. Sunt sigura ca o sa va placa si o sa ajute inca multe viitoare slabute.

Noi ii dorim mentinere usoara si sa ramana mereu slabuta! :)

Spune-ne cateva cuvinte despre tine si ce iti place sa faci in timpul liber?

Sunt economist si lucrez static pe scaun de cand ma stiu, sunt mama a doua fete si sunt casatorita de 17 ani.

Timpul liber il petrec cu familia si cu hobby-urile mele.

Cum ai aflat de comunitatea “slabutelor”?

Fiica mea cea mare a cautat pe internet informatii nutritionale despre alimente si a gasit site-ul.

M-a cucerit din prima forma tehnica a site-ului pentru ca accesarea continutului e foarte facila si mi-a placut promovarea unui stil de viata sanatos.

Ce inseamna pentru tine Slabute.ro?

Un moment de ragaz aproape zilnic, o apropiere de oameni cu aceleasi preocupari, o inspiratie, o motivatie, o admiratie, un indemn…

Si pot sa spun si eu ca poetul ”si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume…”

Faci parte din generatia Slabute 2011.

Visul tau de a deveni o slabuta s-a realizat in acest an. A meritat efortul pe care l-ai facut? Esti multumita de noua ta silueta?

Da, visul s-a realizat, ma recunosc in oglinda acum, asa cum eram multi ani in urma.

Efortul a meritat cu varf si indesat, dar am ceva de mentionat: care efort?! Nu am depus nici un efort in afara celui de a nota meniurile pentru concurs! Am respectat personalizat principiile unui om care si-a pus viata in slujba oamenilor ca mine, fara a-mi impune artificial nimic deplasat, cu relaxare si detasare.

Slabirea a venit firesc, in urma schimbarii stilului de viata, in ani. A existat un efort initial, de abtinere de la dulciuri, care erau pentru mine un drog, dar l-am depasit printr-un argument forte: logica lui Montignac.

Noua mea silueta e foarte diferita de cea veche, mai am de rezolvat niste depuneri de sunculite, aripioare, dar sunt realista si stiu ca nu se dau duse fara anumite tehnici costisitoare.
mihaela1006 inainte dupa Mihaela1006   Slabuta 2011

Cate kg ai avut de slabit?

Am slabit in multe etape. Spun povestea intreaga pentru ca singura metoda de slabit a fost cea a lui Montignac, am avut o vesnica fobie la cure de slabire gen: dimineata un ou, la gustare o felie de sunca transparenta, la pranz 100 g de carne si seara ceva legume.

Acum patru ani aveam aproape 90 de kilograme… deja nu ma mai urcam pe cantar, iar blugii mi-erau tot mai stramti.

M-am intalnit cu o prietena care prezenta o silueta mult subtiata fata de trecut si mi-a trimis prima carte a lui Montignac in format electronic. Mi-a schimbat viata. In sase luni am ajuns la 68 de kilograme dar m-am stabilizat pe la 72 ulterior.

Cand m-am intalnit cu Slabute.ro, in 2009, aveam cam 72-74 de kilograme si imi doream sa mai slabesc dar nu gaseam motivatia, am si slabit pana pe la 68 dar am pus la loc… pana am gasit o motivatie buna a trecut un an.

Practic, din noiembrie 2010 am inceput iar sa mananc controlat si conform, si aveam atunci 68 de kilograme fara 100 de grame. :)

Deci, fata de primul moment sunt intre 27 si 30 de kilograme si fata de toamna sunt 7,9 kg.

In cat timp ai slabit aceste kg?

La inceput am slabit mai usor, 15 kg in 3 luni si in urmatoarele 3 luni inca 5 sau 7 kg – nesiguranta vine pentru ca nu stiu de unde am plecat, pe atunci nu aveam cantar.

Apoi am ajuns la un plafon care mi-a demolat motivatia.

Din noiembrie si pana acum sunt 8 luni, si am avut ajutorul celor doua concursuri, Slabute de Pasti si Slabute la Vara, care m-au ajutat extraordinar.

Ce impact a avut Slabute.ro asupra stilului tau de viata si a celor din jurul tau?

M-a ajutat sa constientizez ce mananc si cum, mi-a oferit informatii noi, posibilitatea schimbului de idei si a unei analize pertinente asupra dietei.

Cei din jur imi spun ca ma preocupa deja prea mult silueta…

Ce anume te-a facut sa constientizezi ca trebuie facuta o schimbare?

Grasimea corporala in exces ”pune” si ani pe umerii posesorului. M-am dus cu fetele la opera si am vrut sa ma imbrac elegant, mi-am pus pantofi cu toc si mergeam ca o babuta de 70 de ani, ma dureau genunchii si inaintam cu eforturi evidente. Nu aveam nici 37 de ani si varsta biologica se indrepta spre cea a mamei mele.

In plus, nu intineresc si e firesc ca intr-o zi sa ajung la menopauza, moment in care ar trebui sa am deja o constitutie echilibrata pentru ca e un moment in care o mare parte din femei se ingrasa.

Alt aspect al menopauzei este ca face ca fluxul actual hormonal sa fie stopat si se stie ca se slabeste mai usor daca toti hormonii sunt la locul lor in organism.

Ce dieta ai urmat?

Dieta Montignac, usor personalizata.

Concret, nu mezeluri, nu cafea decofeinizata, nu indulcitori, da, din cand in cand, unor premii alimentare rezonabile.

Ai avut momente in care ai vrut sa renunti la slabit?

Nu, am avut doar momente in care nu am putut psihologic sa ma concentrez pe dieta si respectarea ei. Am stiut intotodeauna ca voi slabi chiar daca nu aveam stabilita o data terminus pentru slabit.

Cum le-am depasit? Cu un sut in fund si un pas inainte. A trebuit sa cad gramada pe strada ca sa ma gandesc ca daca nu eram asa de grea nu-mi fisuram oasele la ambele maini.

In septembrie 2010 am cazut si pana in noiembrie cand am reintrat pe Slabute am dat jos 6 kile numai de groaza ideii ca sunt prea greoaie… frica pazeste pepenii si a fost o motivatie super extra.

Cat de mult a contat suportul pe care l-ai primit in procesul de slabire?

Suportul a venit din mai multe directii:

  • primul a fost de la prietena care mi-a dat prima oara cartea lui Montignac ”Eu am putut, poti si tu”
  • al doilea a venit de la sotul meu ”Mananci ca o sparta si vrei sa spui ca o sa slabesti si o sa ramai asa? O sa te ingrasi la loc!” aici trebuie spus ca dieta Montignac nu restrictioneaza caloriile asa ca am mancat foarte bine, va asigur…
  • al treilea a venit de la Slabute prin toate parghiile pe care site-ul le ofera, adica sprijin direct, indirect, presiune pozitiva de a declara ce mananci, deci nu mananci ce stii ca nu trebuie uneori numai pentru ca trebuie sa pui in meniu anumite chestii neconforme si de jena te abtii, exemplul personal al slabutelor care au reusit si care parca te obliga sa le urmezi
  • al patrulea, dar nu cel din urma, din dezaprobarea fiicei mele… ”nu vreau sa ajung niciodata sa arat ca tine”

Daca iti era foame la 11 noaptea sau la 4 – 5 dimineata si nu te ajuta un pahar cu apa, ce faceai?

La inceput, daca mi-era foame seara sau la ore ciudate, mancam ceva conform cu dieta, putintel, cum ar fi niste legume cu telemea, dar in timp am ajuns sa nu mai simt foamea dupa ora 7.

La apa nu am recurs, am incetat sa mai confund foamea cu setea hidratandu-mi suficient organismul si invatandu-i reactia.

Cum te-ai “luptat” cu pofta de dulce?

Am ignorat zaharul dupa ce am citit prima data cartea lui Montignac si ca la orice dependenta organismul a facut-o pe nebunul.

Dupa primele doua saptamani aveam o senzatie de sete oribila, eram ingrijorata, setea excesiva fiind simptom de diabet si ma gandeam cum mi-am distrus organismul cu atata zahar cat mancam. O lingurita de miere pe stomacul gol mi-a reglat setea asta intr-o saptamana si senzatia nu s-a mai intors. Asta mi-a confirmat ca nu e de joaca cu zaharul si ca trebuie sa-mi protejez organismul de acest drog. Restul vine din refuzul creierului de a se droga, pentru mine ratiunea e invingatoare.

De fapt, nu am luptat, mananc dulce de fiecare data cand e o ocazie gen nunta, zi de nastere, dar nu mai fac special dulciuri ca inainte si nu mai exagerez cu portiile.

Dulciurile exista ca bucurie gastronomica dar nu sunt de mancare decat ocazional. Daca nu fac dulceata sau gem un kilogram de zahar imi ajunge un an si il pun in preparate pentru copii si dulciuri de casa pe care le fac adevarate delicii pentru a merita sa fac o abatere daca mananc. De fapt nu consum mai mult de cateva linguri de zahar pe an, incluzand aici pe cel din ciocolata de 80-85%, pentru ca nu beau sucuri si nu imi cumpar zaharicale.

Ce sport te-a ajutat cel mai mult, cat de des practicai sportul (ori/saptamana), cat dura o sedinta de sport (minute/zi) si care era programul tau de sport pe parcursul unei saptamani?

M-a ajutat enorm mersul pe jos, de fiecare data cand am ocazia merg mult pe jos si am cam de doua ori pe saptamana ocazia de a merge in pas vioi cam trei sferturi de ora. Am mai facut pilates si cursuri de balet incepatori pentru adulti in sedinte de doua ore sapramanal, care s-au intrerupt pe perioada verii si sper ca le voi relua in toamna.

Ai facut masaj anticelulitic sau alte tratamente corporale?

Doar din cand in cand acasa, nu mi-am permis masaj profesional si nu am avut timp sa ma masez singura suficient timp ca sa am si rezultate.

Cand am sa-l fac si pe asta doar vergeturile imi vor aminti ca am fost grasa, el reprezinta urmatorul scop pentru mine.

Acum mananci orice?

Da, dar continui sa respect principiile lui Montignac. Abaterile le fac constient, nu mananc compulsiv.

Care este mancarea dietetica preferata?

Doar una? As pune mai multe:

  • ciocolata cu 80-85% cacao
  • painea integrala cu mirodenii
  • supa Adunare Generala de legume cu iaurt sau smantana
  • peste la microunde cu piper verde si lamaie

Care este mancarea nedietetica pe care nu ai putea niciodata sa o refuzi, nici chiar in timpul unei cure de slabire?

Sarmale cu mamaliguta…

… si tort de ciocolata…

Am uitat sa zic, am decretat inghetata dietetica, asa ca nu o trec aici.

Pai am spus cumva cat sunt de pofticioasa? Eu nu ma pot uita la emisiuni culinare ca-mi ploua in gura!

Dar daca am o abatere, chiar si in cura de slabire, nu am remuscari si idei negre cum ca gata, s-a terminat lumea si maine ma ingras ca purcica – nu, savurez ispita culinara si stiu ca maine voi fi la fel pentru ca asa am setat ”procesorul” si de asemenea am grija doua-trei zile sa mananc mai strict. Cantarul ma ghideaza la treaba asta sa vad cate zile trebuie sa strang cureaua.

Ce sfaturi de alimentatie le-ai putea da celor care vor sa slabeasca? (din experienta si cunostintele tale)?

Excesele de orice fel sunt daunatoare, trebuie cautat un echilibru in farfurie ca si in viata. De exemplu, o treime de farfurie cu proteine si doua treimi cu glucide bune gen salate, verdeturi sau legume reprezinta o proportie armonioasa. Daca langa carne am si leguminoase, cele doua alaturate trebuie sa fie maxim jumatate si restul salate-verdeturi-legume.

Mesele trebuie echilibrate pe parcursul zilei, deci cinci mese a cate 300-350 de calorii in medie sunt preferabile. Eu nu mi-am impartit ziua in trei mese si doua gustari, uneori gustarile mele sunt mese in toata regula iar mesele sunt mai mititele, deci consider ca am cinci mese din care una poate fi si e pe vreme de vara de fructe.

Nu trebuie sa uitam ca mancarea aduce bucurie in viata, deci trebuie sa ne condimentam mesele, sa gatim gustos nu doar dietetic, sa invatam si sa inventam asocieri alimentare corecte si sa ne reeducam gustul pentru ele. Personalizarea dietei vine si din principiul medical ”nu exista boala, ci bolnav” deci trebuie tinut cont de specificul fiecarui organism in alegerea dietei.

Consecventa si rabdarea isi au rolul lor, nimic nu se intampla pe lume batand din palme.

Sportul are si el un rol benefic dar nu trebuie abuzat de el pentru ca poate deveni o sursa de stres. Este esential sa practicam miscare fizica simpla, gen mers pe jos, dans, miscari neobisnuite intamplatoare – de exemplu daca mergem pe strada si avem o balta in fata o sarim nu o ocolim, ignoram din principiu liftul si scarile rulante, etc.

Zaharul este un drog, deci trebuie evitat. Consumul unei lingurite zilnic duce la cateva kilograme in plus pe nesimtite. Nici cafeaua nu trebuie indulcita, cea amara avand un efect benefic. Folosirea indulcitorilor pastreaza placerea papilelor gustative pentru dulce aproape zilnic, deci eu nu am folosit niciodata. Imi propun sa folosesc fructoza Montignac dar nu am bani pentru ea, ca e scumpa. Cand voi avea o voi folosi pe post de zahar atat de rar cat folosesc si zaharul acum.

Grasimea, mai ales cea buna, are un rol foarte important si nu trebuie uitata. Cine alege sa manance degresat complet isi asuma riscul neasimilarii unor substante liposolubile esentiale, plus ca uleiurile presate la rece si oleaginoasele sunt bogate in nutrienti.

Se poate abuza de legume si verdeturi.

Leguminoasele si cerealele se mananca in anumite asocieri.

Cerealele se consuma integrale.

Fructele nu se amesteca decat foarte rar cu mesele pentru ca intarzie digestia mai ales a proteinelor si asa se acumuleaza toxine in organism. De asemenea sunt fructe care nu se amesteca nici cu alte fructe, cel mai clar exemplu fiind pepenele care se mananca singur la distanta confortabila de celelelalte mese.

Proteinele ajuta mult la slabit si la mentinere, cele mai bune fiind cele din peste.

Apa spala toxinele, este cheia vietii si solventul universal cu care organismul isi face treaba. Band suficienta apa curata ne imbunatatim sanatatea.

Psihicul conteaza mult, el trebuie echilibrat primul pentru a putea sa concepem un stil de viata sanatos si echilibrat.

Un motto bun este: ”Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!”

Discuta cu Mihaela1006 in comunitate (jurnal personal)

Mai cititi si...

  • Kamyy – Slabuta 2011
    Kamyy este o slabuta cu vechime in comunitate, o mamica deosebit de ambitioasa, care a reusit sa slabeasca un numar foarte mare de kilograme – 32.5. De asemenea, este a cincea slabuta din Generatia
  • David – Slabuta 2011
    David (Vidia) este o mamica din casuta slabutelor peste 30 de ani si a doua slabuta din Generatia Slabute 2011. Este o slabuta cu vechime in comunitate, o fire ambitioasa, puternica, frumoasa si o mama-exemplu.
  • Alinutza656 – Slabuta 2010
    Alinutza656 a aratat ca se poate slabi mancand bine, fara sa te infometezi si in acelasi timp sa scapi de kilogramele nedorite. Va invitam sa cititi povestea ei de succes. Noi ii dorim mentinere usoara si
  • VentoFreddo – Slabuta 2010
    VentoFreddo este o slabuta cu vechime… o fire vesela, prietenoasa si o femeie frumoasa… Va invitam sa cititi povestea ei de succes. Noi ii dorim mentinere usoara si sa ramana mereu slabuta! Spune-ne cateva cuvinte despre tine
  • Gavris camy – Slabuta 2011
    Gavris camy face parte din gasca slabutelor – peste 30 de ani. De asemenea, este a opta slabuta din Generatia Slabute 2011. Va invitam sa cititi povestea ei de succes. Noi ii dorim mentinere usoara si sa

26 păreri despre “Mihaela1006 – Slabuta 2011”

Pagini: [3] 2 1 » Toate părerile

  1. 26
    CORINA

    Eu am luat CICOARE, extract, este f buna, trebuie luata in timpul mesei ca sa-ti regleze apetitul si o sa slabiti graduat ,la inceput 2-3 zile nu se intampla nimic dar dupa ……waw……scad centimetrii…..de-ti raman hainele mari……nu este scump , iar un flacon iti ajunge aprox 1.5luni( eu am luat 2 capsule pe zi, in timpul mesei prioncipale( la pranz) ….

  2. 25
    andrusha87

    felicitari,Mihaela ai avut multa vointa si eu am incercat de multe ori,multe diete,dar nu am reusit sa dau decat cate 1-2 kg,am incercat si ceai de soc si ceai verde,acelasi rezultat.

  3. 24
    Delia

    Ce imi place aceasta poveste! Mai ales atitudinea si invatamintele acumulate pe parcurs. Bravo! Tine-o tot asa :)

  4. 23
    ana aioanei

    felicitari Mihaela.ma bucur pentru tine si succes in continuare.eu am inceput sa slabesc cu ajutorul unei diete facute de mine.am renuntat la dulciuri,prajeli,sucuri si tot felu de conbinatii culinare.mananc mai simplu si fac sport.beau doar apa,cafea fara zahar,ceai fara zahar.consum fructe (in special mere) 2-3 pe zi si legume.dar ceva nu a functionat cum trebuie.de slabit am slabit si mai vreau sa slabesc in continuare,nu ma las ,dar a inceput sa-mi pice tare parul.sa fie oare de la dieta ?

  5. 22
    el_patito

    prin natura locului de munca depun foarte mult efort zilnic dar nu compènseaza cu nimic cantitatile de dulciuri si mancare delicioasa dar nesataoasa pe care le consum.sunt dependenta de dulciuri.va rog ajutati-ma sa slabesc.am 66 kg si 1,67m inaltime.

  6. 21
    cutza

    as dori sa incep si eu sa slabesc dar nu stiu cum sa incep…ma puteti ajuta si pe mine …va rog

Pagini: [3] 2 1 » Toate părerile

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
  • Jurnal B. Keto
    Bertie, 10 mar 2016 16:40:54
    Pe 17 Martie 2016 voi incepe sa tin Dieta Keto. Sper ca ...
  • Jurnal Almara
    Almara1, 26 feb 2016 23:46:05
    E cazul sa ma pun pe treaba. Deocamdata doar de scris. De ...
  • Jurnalul meu - Kmy
    nicole333666999, 15 feb 2016 12:28:07
    Bună ziua și bine v-am regăsit, în special slăbuțele mai vechi. Au trecut ...
  • Un nou inceput
    barbuta, 08 ian 2016 23:00:23
    Buna seara fetele ,sînt cîteva fete care ma cunosc ff bine de ...
  • Jurnal mami alinutza656
    alinutza656, 04 ian 2016 19:19:42
    Buna seara dragele mele. Pentru ca vechiul meu jurnal este arhivat m-am ...
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Am slabit..., Interviuri, Promo (146 / 428)


Somebody (Marcela) este o slabuta cu vechime in comunitate, o mamica tanara si frumoasa din gasca slabutelor Rina. De asemenea, este a sasea slabuta din Generatia Slabute 2011. Va invitam sa cititi povestea ei de ...