Aperitive
Ghebe marinate cu oua fierte si sos pesto alla genovese con basilico
Ingrediente pentru 2 portii: un borcan de ghebe marinate (lichid scurs) 4 oua fierte 2 linguri sos pesto alla genovese Mod de preparare: Ghebele se taie feliute. Se amesteca foarte bine cu sos pesto. La aceasta compozitie ...Citeste »
Branza Cottage de casa
Vom avea nevoie de: 1 litru lapte de tara 2.5% grasime 200 gr frisca naturala (nu vegetala) 20% grasime 3 linguri otet din vin alb putina sare Cum obtinem branza cottage: Intr-o cratita turnam laptele si ...Citeste »
Rosii coapte cu parmezan
Ingrediente: 3 rosii sare si piper negru macinat 3 fire de cimbru 1 fir de rozmarin 1 catel de usturoi, pisat 25 gr parmezan ras Mod de preparare: Cuptorul se preincalzeste pana la 200 C. Frunzulitele de cimbru si ...Citeste »
Turte de quinoa
Ingrediente pentru 13-15 bucati: 200 gr quinoa nepreparat 2-3 oua 1 ceapa 100 gr parmezan 4 catei de usturoi ceapa verde 100 gr fulgi de ovaz macinati 1/2 lingurita sare, piper dupa gust Mod de preparare: Quinoa se prepara conform ...Citeste »
Iata o variatiune interesanta, usoara, dietetica si originala pe tema “oua de Pasti”. Nu trebuie vopsite, nu trebuie incondeiate, ingredientele folosite sunt cele vor da culoare, contrast si aspect frumos.
Se pot folosi ingrediente dintre cele mai variate:
sunca
mazare fiarta
porumb
fasole verde
masline
verdeata
ardei gras
etc
Vei mai avea nevoie doar de gelatina care sa imite forma oului. Gelatina transparenta, intarire rapida, ...Citeste »
Ingrediente:
2 dovlecei
1 file de pui
50 gr nuci
100 cascaval, cheag tare
sarea, piper
oregano, cateva fire
ulei de masline
Mod de preparare:
Dovleceii se taie in rondele de 5-6 cm, foarte atent se scoate pulpa, in asa fel incat sa se primeasca niste pahare.
File-ul de pui se taie marunt, se amesteca cu cascavalul razuit, nucile, oregano proaspat si se sareaza/pipereaza.
Dovleceii se ...Citeste »
O reteta ideala, hranitoare si sanatoasa pentru micul dejun.
Ingrediente pentru 2 portii:
4 oua
100 gr branza de vaci
3 rosii
frunzulite de oregano (se poate busuioc, cimbru sau patrunjel)
2 catei de usturoi
sare, piper proaspat macinat, dupa gust
ulei de masline
Mod de preparare:
Rosiile se acopera cu apa fierbinte pentru ~30 secunde, apoi se clatesc cu apa foarte rece si ...Citeste »
Ingrediente:
600 gr rosii cherry (se poate si cu rosii simple, dar trebuie sa fie mai coapte sau cu rosii pasate)
1 lingura busuioc
1 lingurita ulei de masline
sare dupa gust
2 bucati mozzarella
2 pliculete gelatina (intarire rapida)
1 legatura ruccola
Mod de preparare:
Daca se folosesc rosii proaspete
rosiile se acopera pentru 2 minute cu apa fierbinte, apoi se clatesc cu apa ...Citeste »
Ingrediente:
500 gr file de curcan (sau pui)
150 gr mozzarella
50 gr rosii uscate
5 oua
1 lingurita de ierburi aromatice (busuioc, oregano, cimbru)
2 catei de usturoi
2 linguri lapte
1/2 lingurita piper roz macinat
oregano proaspat
Mod de preparare:
File-ul de curcan se toaca pana cand se obtine o compozitie foarte fina.
Se adauga laptele, ouale, sarea, piperul si ierburile, se piseaza usturoiul si ...Citeste »