Buseuri cu legume
5 Februarie, 2010 Aperitive, Retete South Beach faza I, Retete lacto vegetariene |
Buseuri cu legume (pentru 6 portii)
Ingrediente:
- 1 pachet (300 gr) spanac congelat maruntit
- 3 oua
- ¾ cana branza telemea slaba, rasa
- ¼ cana ardei gras verde, taiat cubulete
- ¼ cana ceapa maruntita
- ½ lingurita sos de ardei iute (optional)
Mod de preparare:
- Tineti spanacul pe foc cateva minute, pana cand se dezgheata, apoi scurgeti apa.
- Imbracati cu folie de aluminiu interiorul a 12 forme de briose si apoi ungeti-le cu putin ulei.
- Amestecati bine intr-un bol ouale, branza, ardeii, ceapa si spanacul. Repartizati amestecul in mod egal in cele 12 forme.
- Introduceti la cuptor pentru cca 20 de minute, pana cand un cutit introdus in mijlocul compozitiei ramane curat.
Tips&Tricks: Buseurile cu legume pot fi congelate si reincalzite in cuptorul cu microunde. Puteti folosi orice combinatie de legume si branza dietetica.
Detalii nutritionale per portie:
77 calorii, 9 gr proteine, 3 gr carbohidrati, 3 gr grasime, 2 gr grasimi saturate, 160 mg sodiu, 10 mg colesterol, 2 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Frittata cu branza
Frittata cu branza (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 lingurite de margarina ½ cana ceapa taiata felii ½ cana gogosar taiat felii ½ dovlecel taiat felii 2 rosii mici, taiate cubulete 1 lingura de busuioc proaspat, maruntit 1 varf de cutit piper negru proaspat - Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii
Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii (pentru 2 portii) Ingrediente frittata: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica taiata felii 2 catei de usturoi tocati 1 pachet (250 gr) de spanac congelat, dezghetat si bine - Ciuperci umplute cu spanac
Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii) Ingrediente: 1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit 1 lingurita sare 8 ciuperci mari 1 lingura ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba. Adaugati - Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se - Surpriza cu scortisoara
Surpriza cu scortisoara (pentru 1 portie) Ingrediente: 1/4 cana branza de vaci dietetica 1 felie paine multicereale 1 varf de cutit scortisoara Mod de preparare: Intindeti branza de vaci pe felia de paine. Presarati-o cu scortisoara si puneti-o pe gratar 2-3 minute
Mai 4th, 2010 at 14:12
Buna Gea
O cana inseamna 250 gr / 250 ml, depinde de ingredient, daca e lichid sau solid.
Iar portia in cazul acesta are cam 60 gr (adica 2 “briose”), cel putin mie asa mi-a iesit cand am facut aceasta reteta.
Mai 3rd, 2010 at 17:14
Am o intrbare… cam cat inseamna o cana? 250 ml?
De asemenea, o portie pentru care s-a calculat caloriile, cam cate grame are?
Mersi mult de tot