Rosii la gratar
6 Februarie, 2010 Aperitive, Retete South Beach faza I, Retete post, Retete vegetariene |
![]() |
Rosii la gratar (pentru 2 portii)
Ingrediente:
- 2 rosii mari, bine coapte, taiate in doua pe orizontala
- 1 varf de cutit de sare (optional)
- 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat (optional)
Mod de preparare:
- Asezati rosiile pe gratar, cu partea taiata in sus.
- Presarati-le cu sare si piper, daca doriti.
- Coaceti-le timp de 7-10 minute pana cand sunt bine rumenite.
Informatii nutritionale per portie:
38 calorii, 2 gr proteine, 8 gr carbohidrati, 1 gr grasime, 0 g grasimi saturate, 16 mg sodiu, 0 mg colesterol, 2 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- “Piure – Surpriza”
“Piure-surpriza” South Beach (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 cani buchetel de conopida 60 gr margarina 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat Mod de preparare: Fierbeti conopida la abur pana cand se inmoaie. Faceti-o piure si adaugati - Pizza Portobello
Pizza Portobello (pentru 2 portii) Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi tocat 250 gr ciuperci curatate, fara codite 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru macinat 300 gr branza mozzarella, feliata sau rasa 10 - File de somon umplut cu spanac
File de somon umplut cu spanac (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 fileuri de somon (de circa 150 gr fiecare) 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 300 gr spanac, tocat mare 2 linguri sos pesto 1 - Surpriza cu scortisoara
Surpriza cu scortisoara (pentru 1 portie) Ingrediente: 1/4 cana branza de vaci dietetica 1 felie paine multicereale 1 varf de cutit scortisoara Mod de preparare: Intindeti branza de vaci pe felia de paine. Presarati-o cu scortisoara si puneti-o pe gratar 2-3 minute - Rosii coapte cu busuioc si parmezan
Rosii coapte cu busuioc si parmezan (pentru 6 portii) Ingrediente: 3 rosii mari, bine coapte (750 gr), taiate in jumatati 1/4 cana ierburi aromate proaspete, maruntite (busuioc, patrunjel, maghiran) 1/2 cana pesmet 1/2 cana parmezan ras 2 catei de usturoi tocati