Surpriza cu scortisoara
4 Martie, 2010 Aperitive, Retete South Beach faza III, Retete lacto vegetariene |
![]() |
Surpriza cu scortisoara (pentru 1 portie)
Ingrediente:
- 1/4 cana branza de vaci dietetica
- 1 felie paine multicereale
- 1 varf de cutit scortisoara
Mod de preparare:
- Intindeti branza de vaci pe felia de paine.
- Presarati-o cu scortisoara si puneti-o pe gratar 2-3 minute pana cand devine spumoasa.
Informatii nutritionale per portie:
87 calorii, 9 gr proteine, 12 gr carbohidrati, 1 gr grasime, 0 gr grasimi saturate, 347 mg sodiu, 5 mg colesterol, 3 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Clatite din fulgi de ovaz
Clatite din fulgi de ovaz (pentru 1 portie) Ingrediente: 1/2 cana fulgi de ovaz clasici (nu instant) 1/4 cana branza de vaci dietetica (sau tofu) 4 albusuri 1 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita scortisoara 1/4 lingurita nucsoara Mod de preparare: Amestecati cu mixerul - Capsune cu iaurt si vanilie
Capsune cu iaurt si vanilie (pentru 1 portie) Ingrediente: 125 g iaurt degresat cu aroma de vanilie 1/2 cana capsune taiate bucatele Mod de preparare: Puneti iaurtul intr-o cupa si adaugati capsunele. Se poate servi imediat. Informatii nutritionale per portie: 85 calorii, 4 - Parfe “rasaritul soarelui”
Parfe “Rasaritul soarelui” (pentru 2 portii) Ingrediente: 1 cana capsune taiate felii 1 cana iaurt cu vanilie, degresat si fara zahar 1/2 cana cereale cu continut ridicat de fibre Mod de preparare: Asezati in starturi capsunele, iaurtul si cerealele in 2 - Crema de urda cu vanilie
Crema de urda cu vanilie (pentru 1 portie) Ingrediente: ½ cana urda partial degresata ¼ lingurita esenta de vanilie 1 pachet indulcitor de zahar Mod de preparare: Amestecati intr-un castron urda, esenta de vanilie si indulcitorul de zahar. Serviti compozitia rece. Informatii nutritionale - “Piure – Surpriza”
“Piure-surpriza” South Beach (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 cani buchetel de conopida 60 gr margarina 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat Mod de preparare: Fierbeti conopida la abur pana cand se inmoaie. Faceti-o piure si adaugati