Drob “Slabuta”
Inca o reteta pe care am inventat-o zilele astea, pornind de la ideea de drob.
Singura asemanare cu drobul sunt ouale fierte din interiorul acestei mancaruri, restul este creatia proprie.
A iesit ceva de nedescris in cuvinte.
![]()
Ingrediente pentru 8 portii:
- dovlecei – 1130 gr
- branza vaci 5% grasime – 710 gr
- sare dupa gust
- oua fierte – 3 bucati
- oua proaspete – 2 bucati
- sunca de vita slaba – 124 gr
- ceapa – 100 gr
- patrunjel – 30 gr
- cascaval. cu procent scazut de grasime – 100 gr
Mod de preparare:
Dovleceii se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita la foc mediu. Se amesteca si se tin pe foc pana se inmoaie. Apoi se pun intr-o sita la scurs apa.
Separat, intr-un vas mai mare, se amesteca branza de vaci cu sare, patrunjel, sunca vita taiata cubulete, 2 oua, ceapa taiata marunt si la sfarsit cu dovleceii, cand trebuie raciti si scursi bine de apa.
Se fierb 3 oua, sa fie tari.
O forma se tapeteaza cu hartie de copt.
Se aranjeaza un strat din compozitia de mai sus.
Se pun cele 3 oua fierte, uniform distribuite pe suprafata viitorului “drob”.
Deasupra se pune restul compozitiei, adica sa acopere ouale.
Se presara deasupra cascavalul razuit si se da la cuptor cam 2 ore, la foc mediu primele 30 minute si dupa. foc mic.
Informatii nutritionale (calorii drob, proteine, grasimi, etc) Drob “Slabuta”
Mai cititi si...
- Buseu cu dovlecei si urda
Buseu dietetic cu dovlecei si urda Ingrediente: Urda dulce de vaca, 104g Sare de/pentru masa, 6g (1 lingurita) Ceapa, 82g Dovlecei, 474g (3 dovlecei medii) Oua proaspete, 4 bucati Mod de preparare: Se dau dovleceii spalati pe razatoare. Se toaca marunt ceapa. Se razuie si - Masa de Pasti – varianta ovo-lacto-vegetariana
Felul I Supa de verdeturi, de Pasti (~198 kcal/portie) Ingrediente pentru 6 portii: apa – 1500 ml oua de prepelita, fierte tare – 6 bucati frunze de coriandru – 4 legaturi patrunjel proaspat – 2 legaturi cascaval, cheag tare – 200 gr faina - Omleta cu sunca si branza “Slabuta”
Omleta “Slabuta” Ingrediente pentru 2 portii: oua proaspete, 255g (5 bucati) ulei de masline, 12ml sare de/pentru masa, dupa gust sunca Praga, 107g telemea de vaca light 10,5% grasime, 80g cimbru, uscat, dupa gust Mod de preparare: Se bat ouale bine cu furculita. Se adauga - Salata de Craciun “Glob brad”
Ingrediente pentru 10 portii: ton in suc propriu – 1 conserva (200 gr) oua fierte – 3 bucati ceapa – 1 bucata mar – 1 bucata cascaval (cheag tare) – 100 gr rodie – 1/2 bucata sare, piper negru – dupa gust maioneza - Pateu de soia
Pate de soia, gratinat (200 kcal per portie) Ingrediente pentru 4 portii: 50 g proteine de soia texturate natur 100g proteine de soia texturate, cu parfum de carne de vita 200g ciuperci 1 ou 1 ceapa 1 lingura de branza de vaci
Octombrie 17th, 2011 at 1:45
S-ar putea sa mearga si cu ciuperci.
Mai ales ca sunca nu este ingredientul de baza.
Daca incerci, sa-mi spui cum ti-a iesit.
Octombrie 16th, 2011 at 0:37
Suna bine, dar eu nu mananc carne. Ma gandesc sa incerc sa vad ce iese daca inlocuiesc sunca cu ciuperci.