“Cartofi prajiti / copti”, Montignac faza I
2 Septembrie, 2010 Aperitive, Retete Montignac faza I |
![]() |
Ingrediente pentru 3-4 persoane:
- 125 gr faina de naut
- 1 lingurita ulei de masline
- 500 ml apa
- sare
Mod de preparare:
- Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul
- Cand apa incepe sa fiarba, se pune faina de naut si se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase. Daca se vor forma, folositi un mixer pentru a le sparge.
- Intr-o tavita, se pune folie de plastic, peste care se toarna aceasta mamaliga si se lasa la racit.
- Dupa ce s-a racit, se vor taia bucati, se pot prepara in 2 moduri: prajiti in ulei de masline sau copti.
Eu am incercat ambele variante, mie mi-au placut mai mult prajiti, dar nici copti nu au iesit rau.
Compozitia se poate condimenta cu ce vreti voi.
In imaginea 2 sunt prajiti in ulei, iar in imaginea 3 copti.
Mai cititi si...
- Paine Montignac
Ingrediente: 410 gr faina integrala 1 plic drojdie uscata 300 ml apa calda 1 lingurita sare Mod de preparare: Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca. Se lasa cam 15 minute. Apoi se adauga faina si sarea, si se amesteca - Taboule aux Quinoa
Ingrediente salata: 77 gr quinoa 1 legatura patrunjel 1 castravete 1 rosie mare sau 2 medii 1 legatura ceapa verde Ingrediente sos: 1/4 suc de lamaie (3-4 linguri) 1/4 ulei de masline (3 linguri ) 1/4 lingurita piper 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Quinoa se spala - Chiftelute din soia, Montignac
Chiftelute din soia, a la Monti Ingrediente: 100 gr soia granule 4 catei de usturoi – 15 gr 1 ceapa – 75 gr patrunjel – 9 gr 2 linguri ulei masline – 15 gr 2 linguri faina de naut – 17 gr sare, - Clatite umplute cu pui si ciuperci si sos bechamel, Montignac faza I
Ingrediente clatite: Faceti clatite din faina de naut, asa cum am aratat la socca (click). Ingrediente umplutura: 1 ceapa 400 gr ciuperci piept de pui tocat pasta de rosii fara adaosuri sare piper usturoi oregano apa Ingrediente sos bechamel: 1 lingura plina faina de naut 2 linguri ulei de - Pizza Montignac
O pizza 100 % Monti si o nebunie de arome. Nu vreti sa stiti cata din asta mananc eu odata. slabuta Adynna, autoarea acestei retete Ingrediente pentru 8 portii: Aluat (blat) pizza: Cascaval, 300g Ou de gaina, 480g Faina de naut,
Aprilie 9th, 2013 at 20:31
cam cate calorii are?
Mai 10th, 2011 at 23:05
Evident ca are ceva.Faina normala,alaba este de evitat in aceasta dieta,cred ca poti folosi faina neagra sau integrala,dar cel mai bun sfat e sa respecti reteta.Oricum faina alba ar trebui eliminata pt totdeauna,fie ca esti la dieta sau nu
Aprilie 3rd, 2011 at 23:10
Are ceva daca se foloseste faina normala ?:-?