Pate fin de pui cu champignon si coaja de portocale
20 Decembrie, 2010 Aperitive, Promo, Retete Craciun |
Ingrediente pentru 6 portii:
- champignon mici – 150 gr
- file de pui/piept de pui – 300 gr
- ou de gaina, integral – 2 bucati
- coaja de portocale rasa fin – 1 lingura
- pesmete razuit – 1 lingura
- frisca 20% grasime – 60 ml
- mustar – 1/2 lingurita ceai
- sare, piper alb – dupa gust
Mod de preparare:
- Fileul de pui se da prin blender sau masina de tocat pana obtinem o pasta-piure.
- Se adauga ouale, sarea, piperul, mustarul, pesmetii si coaja de portocale.
- Ciupercile se spala, jumatate din ei se toaca marunt, cealalta jumatate se taie felii.
- Cele tocate marunt se adauga la amestecul de pui.
- Se adauga frisca, se amesteca bine pana la omogenizarea compozitiei.
- Se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt, ciupercile felii se incorporeaza in mijlocul pateului, forma se acopera cu folie.
- Forma se pune pe o tava adanca, umpluta cu apa, pana la mijlocul formei cu pate. Se tine la cuptor, la foc mediu, pana compozitia devine densa, de consistenta pateului.
Pofta buna!
Este un pate foarte fin, dietetic si delicios.
Mai cititi si...
- Pate dietetic de pui “Slabuta”
Ingrediente pentru 8 portii: ciuperci champignon crude, 505 g carne de pui, broiler sau fryer (pui intre 7 – 13 saptamani), piept, carne macra, crud, 300 g frisca lichida 10% grasime, 60 ml coaja de portocala, proaspata, razuita, 70 - Pasca fara aluat, dietetica (II)
Ingrediente pentru 6 portii: ricotta – 250 gr frisca – 60 ml fructoza/sirop de agave – 55 gr galbenus de ou – 1 bucata unt – 20 gr fistic – 2 linguri coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri visine confiate – - Pate de Pasti
Pate de Pasti Ingrediente pentru 10 portii: file de porc – 250 gr ficat de porc – 350 gr pulpa de pui, dezosata, fara piele, fiarta – 350 gr ceapa, marime mica – 1 bucata usturoi – 3 catei ardei gras verde, - Tort cu fructe
Ingrediente blat: ou de gaina – 100 gr (2 bucati) praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr faina integrala de grau – 105 gr zahar brut – 13 gr lapte – 60 ml Ingrediente crema: crema de branza (cream cheese) - Cheesecake cu fructe
Ingrediente: 150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar 50 gr ciocolata amara 50 gr unt 450 gr crema de branza (cream cheese) 200 ml frisca 35% 4 linguri zahar brut suc din 1/2 de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita gelatina