Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Pate fin de pui cu champignon si coaja de portocale

Aperitive, Promo, Retete Craciun


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Pate fin de pui cu champignon si coaja de portocale, articol scris de catre Slăbuţa

pate pui ciuperci portocale Pate fin de pui cu champignon si coaja de portocaleIngrediente pentru 6 portii:

  • champignon mici – 150 gr
  • file de pui/piept de pui – 300 gr
  • ou de gaina, integral – 2 bucati
  • coaja de portocale rasa fin – 1 lingura
  • pesmete razuit –  1 lingura
  • frisca 20% grasime – 60 ml
  • mustar – 1/2 lingurita ceai
  • sare, piper alb – dupa gust

Mod de preparare:

  1. Fileul de pui se da prin blender sau masina de tocat pana obtinem o pasta-piure.
  2. Se adauga ouale, sarea, piperul, mustarul, pesmetii si coaja de portocale.
  3. Ciupercile se spala, jumatate din ei se toaca marunt, cealalta jumatate se taie felii.
  4. Cele tocate marunt se adauga la amestecul de pui.
  5. Se adauga frisca, se amesteca bine pana la omogenizarea compozitiei.
  6. Se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt, ciupercile felii se incorporeaza in mijlocul pateului, forma se acopera cu folie.
  7. Forma se pune pe o tava adanca, umpluta cu apa, pana la mijlocul formei cu pate. Se tine la cuptor, la foc mediu, pana compozitia devine densa, de consistenta pateului.

Pofta buna!

Este un pate foarte fin, dietetic si delicios.

    Mai cititi si...

    • Pate dietetic de pui “Slabuta”
      Ingrediente pentru 8 portii: ciuperci champignon crude, 505 g carne de pui, broiler sau fryer (pui intre 7 – 13 saptamani), piept, carne macra, crud, 300 g frisca lichida 10% grasime, 60 ml coaja de portocala, proaspata, razuita, 70
    • Pasca fara aluat, dietetica (II)
      Ingrediente pentru 6 portii: ricotta – 250 gr frisca – 60 ml fructoza/sirop de agave – 55 gr galbenus de ou – 1 bucata unt – 20 gr fistic – 2 linguri coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri visine confiate –
    • Pate de Pasti
      Pate de Pasti Ingrediente pentru 10 portii: file de porc – 250 gr ficat de porc – 350 gr pulpa de pui, dezosata, fara piele, fiarta – 350 gr ceapa, marime mica – 1 bucata usturoi – 3 catei ardei gras verde,
    • Tort cu fructe
      Ingrediente blat: ou de gaina – 100 gr (2 bucati) praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr faina integrala de grau – 105 gr zahar brut – 13 gr lapte – 60 ml Ingrediente crema: crema de branza (cream cheese)
    • Cheesecake cu fructe
      Ingrediente: 150 gr biscuiti de ovaz, fara zahar 50 gr ciocolata amara 50 gr unt 450 gr crema de branza (cream cheese) 200 ml frisca 35% 4 linguri zahar brut suc din 1/2 de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita gelatina

    Scrie o părere

    Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

    Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
    Ultimele articole
    Ultimele comentarii
    Ultimele subiecte în forum
     Mesajele slăbuţelor
    Se încarcă mesajele...
    Poziţionare:
    Aperitive, Promo, Retete Craciun (193 / 434)


    Ingrediente pentru 8 portii: suc de lamaie - de la 1 bucata sare, piper negru - dupa gust caise uscate - 78 gr stafide aurii mari - 30 gr nuca - 22 gr mustar boabe ...