Rulada din oua cu rosii si oregano
O reteta ideala, hranitoare si sanatoasa pentru micul dejun.
Ingrediente pentru 2 portii:
-
4 oua
- 100 gr branza de vaci
- 3 rosii
- frunzulite de oregano (se poate busuioc, cimbru sau patrunjel)
- 2 catei de usturoi
- sare, piper proaspat macinat, dupa gust
- ulei de masline
Mod de preparare:
Rosiile se acopera cu apa fierbinte pentru ~30 secunde, apoi se clatesc cu apa foarte rece si se depileaza. Se taie in 2 jumatati, se scoate pulpa si se taie in cubulete mici.
O tigaie se pune pe foc mic, se adauga uleiul de masline, in care se calesc putin cateii de usturoi, cat sa se rumeneasca. Usturoiul se arunca, avem nevoie doar de uleiul cu aroma de usturoi, in care se adauga rosiile si oregano, care in prealabil au fost piperate si condimentate. Se tin pe foc mic ~1 minut. Se ia tigaia de pe foc.
Ouale se mixeaza impreuna cu branza de vaci, se sareaza si se prajesc in ulei de masline, pe foc mediu-mic pe o singura parte (pana cand partea de sus este si ea gata), ca o omleta obisnuita.
Se ia tigaia de pe foc, pe omleta se aseaza un strat de rosii si se ruleaza chiar in tigaie. Se lasa pentru 2-3 minute, iar apoi foarte atent se taie felii.
Informatii nutritionale pentru Rulada din oua cu rosii si oregano
sursa foto: livejournal.com
Mai cititi si...
- Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se - Pizza cu ciuperci si fenicul
Ingrediente pentru 2 portii: Aluat 150 gr faina integrala 100 fr branza de vaci 1 lingurita praf de copt 3 linguri de lapte 2 linguri de ulei masline sare piper Umplutura 250 gr rosii sare piper 1 bulb de fenicul 50 gr champignon boia de ardei 1 lingura de ulei de - Crap cu sos de rosii, ceapa verde si lime
O reteta foarte simpla, dar deosebit de gustoasa si sanatoasa. Ingrediente pentru 2 portii: un peste/crap intreg proaspat sare, piper ceapa verde, cat mai multa rosii pasata – 400 gr 1 ulei masline Mod de preparare: Pestele se curata si se spala. Se - Omleta cu sunca si branza “Slabuta”
Omleta “Slabuta” Ingrediente pentru 2 portii: oua proaspete, 255g (5 bucati) ulei de masline, 12ml sare de/pentru masa, dupa gust sunca Praga, 107g telemea de vaca light 10,5% grasime, 80g cimbru, uscat, dupa gust Mod de preparare: Se bat ouale bine cu furculita. Se adauga - Chec cu sparanghel, masline si rosii uscate la soare
Ingrediente 100ml ulei de masline 250g sparanghel (200g sparanghel alb, 50g sparanghel verde-varfurile) 200g faina neagra 2 1/2 lingurite praf de copt (1 plic) 1 lingurita sare 1 lingurita frunze de cimbru proaspat 3 oua 100ml lapte 120g masline negre curatate de samburi 100g rosii
Ianuarie 15th, 2013 at 1:29
Marina draga multumesc din suflet pentru tot.
Martie 28th, 2012 at 23:40
din ce am citit eu in cartea monti am inteles ca treaba cu numaratul caloriilor nu ajuta cu nimic
Ianuarie 28th, 2012 at 18:35
Este minunata. Am facut-o eu si am adaugat si caloriile in calculatorul de calorii. Am pus numai 2 lingurite de ulei si am inlocuit oregano cu busuioc de la congelator (asta aveam). FANTASTIC!
Ianuarie 24th, 2012 at 23:39
Buna fetelor,
O reteta asemanatoare este aceasta: http://calorii.slabute.ro/calorii-rulada-omleta-oua-prepelita-branza-vaci.html
Puteti sa luati ca estimare informatiile nutritionale de la aceasta reteta.
Pofta buna,
Slabuta
Ianuarie 22nd, 2012 at 1:51
fetelor nu stiu cate calorii are dar arata nemaipomenit .sper sa fac si ei intr-o buna zi .
Ianuarie 20th, 2012 at 19:14
cam cate calorii are
Ianuarie 16th, 2012 at 13:10
awww super fain arata … am s’o incerc cu sigurantza