Ingrediente pentru 13-15 bucati:
- 200 gr quinoa nepreparat
- 2-3 oua
- 1 ceapa
- 100 gr parmezan
- 4 catei de usturoi
- ceapa verde
- 100 gr fulgi de ovaz macinati
- 1/2 lingurita sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
- Quinoa se prepara conform indicatiilor de pe punga sau se respecta proportia de 1:1.5 (apa), se pune pe foc si se fierbe la foc mic ~12-15 minute. Se sareaza si se lasa deoparte la racit.
- Intr-un vas se amesteca quinoa racit cu ouale batute si parmezanul razuit.
- Se adauga ceapa taiata bucatele, usturoiul pisat si ceapa verde taiata marunt.
- La sfarsit se adauga fulgii de ovaz macinati. Se amesteca foarte bine.
- Compozitia obtinuta se pune la frigider pentru 1-2 ore.
- Pe o tava tapetata cu hartie de copt se pun turtitele care se formeaza cu mana.
- Tava se da la cuptor, la foc mediu. Turtitele se coc ~25 minute, se verifica cu o scobitoare.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Supa crema de mazare verde boabe
Aveti nevoie de: 2 litri de apa 250 de grame de mazare verde boabe 150 de grame de carne de pui taiata in bucatele mici 1 ceapa taiata marunt 1 catel de usturoi tocat bine sare, piper Preparare: Carnea de pui se pune - Taboule aux Quinoa
Ingrediente salata: 77 gr quinoa 1 legatura patrunjel 1 castravete 1 rosie mare sau 2 medii 1 legatura ceapa verde Ingrediente sos: 1/4 suc de lamaie (3-4 linguri) 1/4 ulei de masline (3 linguri ) 1/4 lingurita piper 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Quinoa se spala - Salata de Craciun cu pui
Ingrediente pentru 10 portii: piept de pui – 1 kg salata – 2 capatani ceapa verde – 1 legatura ridiche – 4 bucati medii ardei gras verde – 3 bucati ceapa – 3-4 bucati medii unt – 15-20 gr rodie – 1/2 bucata - Pate cu jeleu de rodie
Pate cu jeleu de rodie Ingrediente: ficat de pui – 500 gr ulei de masline – 2 linguri ceapa-salota – 4 bucati usturoi – 2 catei vin alb sec – 100 ml unt – 150 gr ienupar – 7 boabe suc proaspat de rodie - Briose cu ovaz si mere
Briose cu ovaz si mere (15 bucati) Ingrediente: Mar Golden, 350g Lapte de consum semidegresat, 1.5% grasime, 100ml Fulgi de ovaz, 100g Tarate de grau, 100g Oua proaspete, 3 bucati Praf de copt, scazut in sodiu, 10g Esenta de vanilie, imitatie, fara alcool,