Aperitive
Ingrediente pentru 16 portii:
file de pui/piept de pui – 3 bucati
bulion de pui
cascaval slab/mozzarella – 300 gr
broccoli – 500 gr
champignon marinati – 300 gr
verdeata – multa
capere
rosii – pentru decor
gelatina
sare – dupa gust
Mod de preparare:
Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge de apa, se lasa la racit, iar mai tarziu se ...Citeste »
Ingrediente pentru 6 portii:
6 oua
500 urda usor sarata
200 branza de oaie sarata
200 gr spanac congelat
o ceapa
3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se mixeaza toate ingredientele (ceapa si usturoiul facute in blender si apoi puse la oala cu spanacul la fiert).
Compozitia se rastoarna intr-un vas de tarta yena si se da la cuptor pentru 30 minute.
Pofta buna! ...Citeste »
“Cartofi prajiti / copti”, Montignac faza I
2 Septembrie, 2010Aperitive, Retete Montignac faza I 3 ComentariiIngrediente pentru 3-4 persoane:
125 gr faina de naut
1 lingurita ulei de masline
500 ml apa
sare
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul
Cand apa incepe sa fiarba, se pune faina de naut si se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase. Daca se vor forma, folositi un mixer pentru a le sparge.
Intr-o tavita, ...Citeste »
Omleta “Slabuta”
Ingrediente pentru 2 portii:
oua proaspete, 255g (5 bucati)
ulei de masline, 12ml
sare de/pentru masa, dupa gust
sunca Praga, 107g
telemea de vaca light 10,5% grasime, 80g
cimbru, uscat, dupa gust
Mod de preparare:
Se bat ouale bine cu furculita.
Se adauga sare dupa gust si se amesteca bine.
Se incalzeste o tigaie de teflon, se pune uleiul de masline si se toarna ...Citeste »
Inca o reteta pe care am inventat-o zilele astea, pornind de la ideea de drob.
Singura asemanare cu drobul sunt ouale fierte din interiorul acestei mancaruri, restul este creatia proprie.
A iesit ceva de nedescris in cuvinte.
Ingrediente pentru 8 portii:
dovlecei – 1130 gr
branza vaci 5% grasime – 710 gr
sare dupa gust
oua fierte – ...Citeste »