Calorii
Conopida – o “floare” hranitoare
Conopida este un aliment foarte sanatos, hranitor si plin de vitamine. Partea comestibila o reprezinta mugurii tineri de flori, de culoare alba.
Conopida apartine aceleeasi familii ca si broccoli, varza si varza creata si se gaseste in magazine, piete, pe tot parcursul anului.
Conopida este o sursa sanatoasa de vitamine si minerale. Este saraca ...Citeste »
Broccoli
23 Martie, 2010Afectiuni digestive, Afectiuni renale, Calorii, Info alimente, Promo ComentariiBroccoli – sanatatea intr-un “buchet” verde
Broccoli este cel mai bine sa fie consumat crud, sau, prin metode rapide de gatit, cum ar fi la abur, in acest fel isi pastreaza toate proprietatile sale, atat nutritive, cat si curative.
Broccoli este o sursa excelenta de vitamine K, C si A, acid folic si fibre. Este o sursa ...Citeste »
Ton
22 Martie, 2010Afectiuni cardio-vasculare, Calorii, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie 3 ComentariiTonul – un aliment bogat in omega 3
Tonul este, acum, unul dintre cele mai populare soiuri de pesti in Japonia.
Are numeroase beneficii pentru sanatate, printre care scaderea tensiunii arteriale, prevenirea bolilor cardiace si prevenirea bolii Alzheimer.
Tonul este o sursa excelenta de proteine, chiar daca unele vitamine si minerale se pierd in timpul procesarii si conservarii ...Citeste »
Ceai verde
10 Martie, 2010Afectiuni cardio-vasculare, Calorii, Info alimente, Promo, Slabit naturist 6 ComentariiCeaiul verde este unul din alimentele-miracole, cu foarte multe beneficii pentru sanatatea noastra.
Chinezii au cunoscut aceste beneficii inca din antichitate, folosindu-l pentru a trata orice, de la dureri de cap pana la depresie. Ceaiul verde a fost folosit ca medicament in China, timp de cel putin 4 000 ani.
Rezultatele unui studiu epidemiologic indica faptul ...Citeste »
Cantitatea Zilnica Estimata (CZE%) este cantitatea estimata de calorii, grasimi, glucide, proteine, sare, etc., in procente, din necesarul unei persoane pentru o zi.
Termenul valoare estimata provine de la faptul ca valorile sunt calculate pentru un adult, care in medie consuma 2000 kcal/zi, ceea ce nu este valabil pentru toate persoanele.
Pentru a vedea valorile mai precise, ...Citeste »