Definitia metabolismului bazal
Metabolismul bazal, rata metabolica bazala (BMR), descrie cantitatea de energie consumata de corpul uman in starea post-absorbtiva (adica sistemul digestiv este inactiv, de obicei la 12-14 ore dupa ce a fost luata ultima masa), in repaos/relax total, cu o activitate psihica normala si intr-un mediu cu temperatura neutra.
Aceasta stare metabolica standardizata corespunde cu ...Citeste »
2 Februarie, 2012Anunturi, Promo
Dupa aproximativ 3 ani de cercetare si dezvoltare, pe parcursul carora initial “simplul calculator de calorii” s-a transformat in cea mai completa si cea mai complexa unealta de nutritie, cunoscuta sub denumirea Calculator Nutritional Slabute, am ajuns in punctul in care aceasta unealta trebuie sa fie prezentata si promovata corespunzator, astfel incat si mai multi ...Citeste »
14 Septembrie, 2011Anunturi, Calorii, Promo
Calculatorul Nutritional Slabute, prezentat sub forma unui calculator de calorii si valori nutritionale, a mai batut un record – a depasit cifra de 20.000 de alimente, ceea ce il mentine in pozitia de cea mai mare si cea mai completa baza de date cu calorii si valori nutritionale pentru alimente, din Romania.
Calculatorul nutritional Slabute are ...Citeste »
De multe ori se face o confuzie intre sare si sodiu. Acest articol are rolul de a deslusi misterul si de a prezenta diferenta dintre cele doua.
Sare
Sarea (NaCl) este un compus chimic numit clorura de sodiu. Clorura de sodiu este compusa din 40% sodiu (Na) si 60% clor (Cl). In cateva cuvinte, este acel “praf ...Citeste »
8 Iunie, 2011Anunturi, Promo
Va anuntam ca in calculatorul nutritional Slabute 3 au aparut mai multe functionalitati noi si interesante, in combinatie cu un design original, autentic si accesibil:
Premiera – Densitate calorica pentru alimente
Distributie calorii pe nutrienti
Prezentare si calcul valori nutritionale extinse pentru alimente
Subtotaluri valori nutritive pe mese
Mod avansat de afisare a consumului/necesarului zilnic de apa
Prezentare informatii nutritionale sub ...Citeste »