Origine
Ghimbirul este originar din Asia de Sud, dar cultivarea lui s-a extins si in Asia de Est, Japonia, China, India, Indonezia, etc.
Poate atinge inaltimi de 90 cm.
Descriere
Ghimbirul este un condiment des intrebuintat in bucatarie, datorita gustului sau atat de deosebit si aromei care seamana cu cea a lamailor verzi (limette) – vezi fursecuri cu ghimbir.
Gustul ...Citeste »
Despre condiment
Origine
Scortisoara este originara din Asia de Sud-Est (Sri Lanka).
Numele vine din ebraica si feniciana prin cuvantul grec “kinnámōmon”. Arborii de scortisoara cresc in plantatii, iar in natura, copacul poate atinge inaltimi de 20 m.
Descriere
Scortisoara este un condiment foarte des intrebuintat in bucatarie, datorita aromei puternice si gustului sau atat de deosebit. De asemenea, se foloseste ...Citeste »
Origine
Rozmarinul este originar din zona mediteraneeana.
Numele de “rozmarin” vine din latina (“roua” – ros si “mare” – marinus sau “roua marii”). Ii place soarele, iar apa – in cantitati moderate. Acest lucru se datoreaza faptului ca ii este suficienta umiditatea care se formeaza datorita brizei marii. Cu cat primeste mai mult soare cu atat aroma este ...Citeste »