Nu mai este un secret ca sarbatorile de iarna (Craciunul, Revelionul…) ne cam dau dieta peste cap.
Tentatiile sunt peste tot – bomboane, prajituri, aperitive… bucatele preparate de mama sau bunica sunt atat de delicioase incat cu greu poti spune “pas”.
Totusi, va pot spune ca se poate trece prin sarbatori fara a ne strica prea tare ...Citeste »
Despre craciun
Ingrediente:
file de curcan/piept de curcan – 800 gr
ulei de masline – 2 linguri
ierburi aromatice provensale – 2 lingurite ceai
sare, piper (alb, negru, verde, roz) – dupa gust
Ingrediente sos:
merisoare – 300 gr
vin rosu sec – 150 ml
suc de portocale – 150 ml
fructoza/sirop de agave – 50 gr
Mod de preparare:
Fileul de curcan se sareaza si pipereaza foarte ...Citeste »
Ingrediente:
ardei gras rosu dulce – 1 bucata
cammembert – 150 gr
file de pui – 250 gr
sare, piper – dupa gust
ulei de masline extravirgin – 1 lingura
jambon – 5-6 felii subtiri
Mod de preparare:
Ardeiul gras se pune pe un grill, se coace pana este gata.
Se curata de pielita si se taie fasii subtiri.
Fileul de pui se taie fasii, ...Citeste »
Pate fin de pui cu champignon si coaja de portocale
20 Decembrie, 2010Aperitive, Promo, Retete Craciun ComentariiIngrediente pentru 6 portii:
champignon mici – 150 gr
file de pui/piept de pui – 300 gr
ou de gaina, integral – 2 bucati
coaja de portocale rasa fin – 1 lingura
pesmete razuit – 1 lingura
frisca 20% grasime – 60 ml
mustar – 1/2 lingurita ceai
sare, piper alb – dupa gust
Mod de preparare:
Fileul de pui se da prin blender sau ...Citeste »
Rulada de curcan cu fructe uscate
20 Decembrie, 2010Fripturi, Mancaruri cu carne, Promo, Retete Craciun ComentariiIngrediente pentru 8 portii:
suc de lamaie – de la 1 bucata
sare, piper negru – dupa gust
caise uscate – 78 gr
stafide aurii mari – 30 gr
nuca – 22 gr
mustar boabe – 2 linguri
miere de salcam – 1 lingura
file de curcan/piept de curcan – 945 gr
Mod de preparare:
Fileurile de curcan se taie fasii late, se bat putin ...Citeste »