Ingrediente pentru 10 portii:
3 pahare iaurt natural semidegresat
2 pahare capsuni congelate/proaspete
1 banana foarte coapta, marime medie
2 lingurite extract natural de vanilie
2 linguri miere sau sirop de agave
Mod de preparare:
Capsunile se mixeaza cu ajutorul unui blender.
Banana se taie rondele, se adauga la capsuni si se mai mixeaza inca o data.
In acelasi vas, se adauga iaurtul, extractul ...Citeste »
Ingrediente pentru 16 briose:
220g faina integrala
100g fructoza
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat
250ml iaurt (eu am pus iaurt 0,1% grasime)
100ml lapte 1,5% grasime
2 lingurite ulei de rapita
100g merisoare deshidratate
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele uscate (mai putin merisoarele), apoi se adauga cele lichide, iar la sfarsit se incorporeaza merisoarele.
Se umplu formele de briose trei sferturi si ...Citeste »
Ingrediente:
1 litru de lapte integral
8 oua
1 lamaie rasa
4 linguri de fructoza in compozitie
4 linguri de fructoza pentru caramel
Mod de preparare:
Se fierbe laptele apoi se lasa la racit, iar pe urma se amesteca cu fructoza, ouale si lamaia rasa.
Intr-un ibric se pune fructoza cu o lingura de apa – doar sa umezeasca fructoza, nu sa fie ...Citeste »
Smoothie dietetic
Ingrediente (pentru o portie):
Mango – 120g
Pepene galben – 180g
Inghetata de pepene galben – 40g
Mod de preparare:
Fructele se taie cubulete si se pun in blender.
Se toarna in pahar si se serveste cu inghetata de pepene. Ii da o aroma foarte buna.
Este parfumat, bun si racoritor. Si nu in ultimul rand hranitor. Foarte bun pentru un ...Citeste »
Fursecuri cu migdale (pentru 13 bucati)
Ingrediente:
5 gr tarate fine de grau
58 gr faina integrala
30 gr fructoza, sirop de agave
4 ml esenta de vanilie, lamaie
10 ml ulei masline, o lingura
13 migdale
5 gr scortisoara
25 gr unt/(nu margarina)
Mod de preparare:
Se topeste untul si se freaca cu fructoza pana se topeste.
Se adauga uleiul si se amesteca bine.
Apoi esentele, taratele, ...Citeste »