Ingrediente pentru 16 briose:
220g faina integrala
100g fructoza
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat
250ml iaurt (eu am pus iaurt 0,1% grasime)
100ml lapte 1,5% grasime
2 lingurite ulei de rapita
100g merisoare deshidratate
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele uscate (mai putin merisoarele), apoi se adauga cele lichide, iar la sfarsit se incorporeaza merisoarele.
Se umplu formele de briose trei sferturi si ...Citeste »
Briose cu ovaz si mere (15 bucati)
Ingrediente:
Mar Golden, 350g
Lapte de consum semidegresat, 1.5% grasime, 100ml
Fulgi de ovaz, 100g
Tarate de grau, 100g
Oua proaspete, 3 bucati
Praf de copt, scazut in sodiu, 10g
Esenta de vanilie, imitatie, fara alcool, 13g
Scortisoara, 4g
Zahar brut, 60g
Au iesit 15 briose a cate 48 gr fiecare.
Mod de preparare:
Fulgii de ovaz se macina.
Se amesteca cu ...Citeste »
3 Noiembrie, 2009Patiserie
Briose din faina spelta
Ingrediente:
80 grame margarina sau unt
100 grame zahar
3 oua
200 grame faina spelta sau alba
1 lingurita de praf de copt
2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Cuptorul se pune la 200 de grade sau cam la medium.
Se pune untul la topit si apoi se lasa sa se raceasca.
Ouale intregi impreuna cu zaharul se bat cu mixerul pana ...Citeste »