O reteta foarte simpla, dar deosebit de gustoasa si sanatoasa.
Ingrediente pentru 2 portii:
un peste/crap intreg proaspat
sare, piper
ceapa verde, cat mai multa
rosii pasata – 400 gr
1 ulei masline
Mod de preparare:
Pestele se curata si se spala. Se portioneaza.
Se pune la gatit in vasul cu aburi.
In paralel, intr-o tigaie de teflon se pune uleiul de masline, rosiile pasata ...Citeste »
Nu mai este un secret ca sarbatorile de iarna (Craciunul, Revelionul…) ne cam dau dieta peste cap.
Tentatiile sunt peste tot – bomboane, prajituri, aperitive… bucatele preparate de mama sau bunica sunt atat de delicioase incat cu greu poti spune “pas”.
Totusi, va pot spune ca se poate trece prin sarbatori fara a ne strica prea tare ...Citeste »
Ingrediente:
file de porc/pulpa de porc – 1.015 gr
ciuperci champignon – 8-10 bucati
ardei dulce uscat – 2 linguri
usturoi – 5 catei
paprika
sare, piper negru – dupa gust
Mod de preparare:
Carnea de porc se taie cubulete, care se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se da putin prin blender (trebuie sa fie putin sfaramata).
Se amesteca cu usturoiul pisat, ardeiul uscat si ...Citeste »
Ingrediente:
file de curcan/piept de curcan – 800 gr
ulei de masline – 2 linguri
ierburi aromatice provensale – 2 lingurite ceai
sare, piper (alb, negru, verde, roz) – dupa gust
Ingrediente sos:
merisoare – 300 gr
vin rosu sec – 150 ml
suc de portocale – 150 ml
fructoza/sirop de agave – 50 gr
Mod de preparare:
Fileul de curcan se sareaza si pipereaza foarte ...Citeste »
Ingrediente:
ardei gras rosu dulce – 1 bucata
cammembert – 150 gr
file de pui – 250 gr
sare, piper – dupa gust
ulei de masline extravirgin – 1 lingura
jambon – 5-6 felii subtiri
Mod de preparare:
Ardeiul gras se pune pe un grill, se coace pana este gata.
Se curata de pielita si se taie fasii subtiri.
Fileul de pui se taie fasii, ...Citeste »