Ingrediente pentru 8 portii:
suc de lamaie – de la 1 bucata
sare, piper negru – dupa gust
caise uscate – 78 gr
stafide aurii mari – 30 gr
nuca – 22 gr
mustar boabe – 2 linguri
miere de salcam – 1 lingura
file de curcan/piept de curcan – 945 gr
Mod de preparare:
Fileurile de curcan se taie fasii late, se bat putin ...Citeste »
Ingrediente pentru 16 portii:
file de pui/piept de pui – 3 bucati
bulion de pui
cascaval slab/mozzarella – 300 gr
broccoli – 500 gr
champignon marinati – 300 gr
verdeata – multa
capere
rosii – pentru decor
gelatina
sare – dupa gust
Mod de preparare:
Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge de apa, se lasa la racit, iar mai tarziu se ...Citeste »
Pentru aceasta reteta de fursecuri pentru Craciun se va folosi faina de migdale decojite sau nedecojite, depinde de culoarea pe care vrem sa o aiba fursecurile, deschisa sau putin intunecata.
Ingrediente pentru 16 fursecuri:
ou integral – 1 bucata
zahar brun/fructoza/sirop de agave – 65 gr
praf de copt – 1 lingurita
migdale macinate (faina de migdale) – 200 gr
migdale ...Citeste »
Ingrediente pentru 16 prajiturele:
zahar brun/fructoza/sirop de agave – 100 gr
galbenusuri fierte – 4 bucati
unt – 30 gr
rom/lichior de oua – 3 linguri
nuca de cocos rasa – 100 gr
ciocolata
Mod de preparare:
Toate ingredientele, in afara de ciocolata, se amesteca bine si se formeaza bilute.
Se face o adancitura pe mijloc.
Ciocolata se topeste pe bain-marie.
Se pune o picatura de ...Citeste »
Ingrediente pentru 10 portii:
champignon marinate – 200 gr
cascaval cheag tare – 100 gr
oua fierte – 4 bucati
piept pui fiert/limba vita sau porc fiarta – 300-350 gr
verdeata (marar, patrunjel)
maioneza light – 150 gr
ulei de masline
sare, piper negru – dupa gust
Mod de preparare:
Se ia o farfurie adanca si se unge cu putin ulei de masline.
Se aseaza ciupercile ...Citeste »