Tarta dietetica cu ciuperci, dovlecei si branza
Ingrediente (pentru 4 portii):
Dovlecei – 540 gr
Ciuperci champignon – 200 gr
Ceapa – 130 gr
Oua – 240 gr (4-5 bucati, depinde de marime)
Telemea de bivolita – 130 gr
Mod de preparare:
Se toaca marunt ceapa, ciupercile.
Se dau pe razatoare dovleceii si telemeaua.
Se bat ouale bine.
Se amesteca bine toate aceste ingrediente.
Un vas / ...Citeste »
Maki sushi (pentru 4 portii)
Ingrediente:
75g orez brun cu bob mediu
100 g somon afumat
40 g castravete proaspat
60 g morcov
2 linguri otet balsamic
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingurita sos de soia
3 linguri vin alb
1 lingurita miere
3 foi nori
Au iesit 3 rulouri, 475 g in total.
Mod de preparare:
Orezul se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a fiert ...Citeste »
Zilele acestea o slabuta era uimita ca intr-un regim de slabire sunt permise si pastele.
Da, sunt permise, dar cu masura si in combinatie cu legume, sosuri de legume dietetice, fara grasimi si prea multe calorii.
Spaghetti dietetice cu sos de rosii
Ingrediente (pentru 2 portii)
250 g spaghetti
400 ml suc de rosii (rosii pasate)
2 catei de usturoi
busuioc
condimente, sare ...Citeste »
Quiche cu somon si branza cu mucegai
Ingrediente pentru 4 portii:
ulei de masline de calitate
1 ceapa alba taiata marunt
100 grame parmezan, dat pe razatoare
2 linguri de busuioc proaspat, taiat
8 oua mari
250 ml smantana dulce
10 masline negre fara samburi
300 gr somon afumat, taiat felii
100 gr branza Roquefort, taiata cubulete
Mod de preparare:
Ungeti usor un vas ceramic pentru cuptor ...Citeste »
Supa crema light de rosii (0.7 puncte per 100 gr)
Ingrediente:
1 conserva de rosii decojite
1 ceapa portivita
2 lingurite de ulei de masline
piper
chilly
busuioc
Mod de preparare:
Ceapa se taie rondele si se caleste putin in ulei.
Se adauga rosiile taiate si sosul lor, plus cam 250 ml de apa.
Se lasa sa dea intr-un clocot si apoi se strecoara zeama.
Rosiile si ...Citeste »