Ingrediente:
ficatei de pasare – 1 kg
1 ceapa mare – 150 gr
1 lingura boia dulce de ardei – 7 gr
1 lingurita vegeta – 10 gr
sare si piper dupa gust (eu am folosit 4 gr de piper si 4 gr de sare)
9 catei de usturoi – 15 gr
ulei pentru prajit ceapa si uns tava – 20 gr
Mod ...Citeste »
Strudel dietetic de mere (pentru 8 portii)
Ingrediente:
3 mere mari golden curatate de coaja si seminte – 785 gr
stafide – 30 gr
zahar brun (optional) – 1 lingura
ulei de floarea soarelui – 1 lingura
foi strudel
Mod de preparare:
Se taie cubulete merele si se calesc intr-o tigaie de teflon cu o lingura ulei, una zahar si jumatate pahar apa ...Citeste »
Ingrediente:
250 gr branza proaspata degresata
5 gr coaja de lamaie
3 oua
60 gr fructoza
1 praf de sare
10 ml ( merge si mai putin) ulei de masline pentru uns forma
2 ml esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se fierbe coaja de lamaie cateva minnute, apoi se toaca marunt.
Fructoza se amesteca cu galbenusurile, se freaca pana capata un amestec cremos.
Se adauga ...Citeste »
Clatite din ovaz, reteta pentru Montignac faza I
Ingrediente:
fulgi de ovaz
apa sau lapte degresat 0.1%
gem dietetic, fara zahar
Mod de preparare:
Se pun, intr-un castron, fulgii de ovaz cu apa sau lapte degresat 0.1% grasime.
Se lasa un pic sa se umfle, apoi se fac pasta cu blender-ul vertical.
Se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si le punem cu ...Citeste »
Ciuperci umplute (pentru 1 portie)
Ingrediente:
5 ciuperci champignon maricele
1 ceapa mica
1 catel usturoi
150 gr piept pui
100 gr cascaval
1 lingura ulei de masline
piper dupa gust
Mod de preparare:
Se curata ciupercile de codite si se umplu cu: ceapa, usturoi, pieptul fiert, coditele, toate tocate marunt si calite (mai mult fierte, pentru ca am stins cu zeama de la piept) ...Citeste »