Ce inseamna intoleranta la gluten?
In ultimul timp, cazurile de intoleranta la gluten au crescut foarte mult. Intoleranta la gluten este o boala inflamatorie a intestinului subtire, care apare ca rezultat a unei reactii imunoalergice fata de gluten.
Simptomele intolerantei la gluten difera de la om la om. Sindromul colonului iritabil, tulburarile imunitare, tulburarile gastro-intenstinale (balonare abdominala, ...Citeste »
Despre fara gluten
Ingrediente:
1 1/2 cana faina de migdale (se poate inlocui cu faina grau integrala)
3/4 cana cacao
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper macinat foarte fin
1/2 lingurita scortisoara macinata
160 gr unt, moale
115 gr zahar brut, natural
1 ou mare
1 1/2 lingurita extract natural de vanilie
zahar brut pentru ornat
Mod de preparare:
Faina de migdale, cacao, sarea, piperul si scortisoara se amesteca foarte ...Citeste »
Ce este glutenul?
In zilele noastre aceasta intrebare a capatat o importanta mai mare ca oricand.
Gluten, in cateva cuvinte, este un fel de proteina prezenta in grau, orz, secara si alte cereale.
Este important sa stii ca, glutenul in sine nu este neaparat rau pentru sanatatea ta. Cu toate acestea, exista oameni care au dificultati in digestia ...Citeste »