Cum am spus in articolul precedent, nu toate grasimile sunt la fel si cum exista grasimi bune, exista si cele rele. Despre ele vei afla in acest articol.
Grasimile rele se solidifica la temperatura camerei (lucru care nu se intampla in cazul celor bune).
Grasimi saturate – grasimi rele
Grasimile saturate nu numai “blocheaza” arterele noastre, ele, de ...Citeste »
Despre grasimi bune
In ultimii ani, modul de abordare a subiectului “grasimi” s-a schimbat radical. La inceput, toate grasimile erau considerate nesanatoase si responsabile pentru diverse boli (de la boli cardiovasculare pana la diabet). Dar, multiplele cercetari au aratat ca nu este asa.
Trebuie sa stii ca nu toate grasimile sunt create egal, ca exista grasimi bune, grasimi rele, ...Citeste »
Grasimile sau lipidele sunt substante organice esentiale, indispensabile sanatatii si o sursa de energie.
Alimentele cu continut mare de grasimi provin din produse de origine animala, cum ar fi: carne, lapte si oua, la care se adauga nuci si seminte.
Alte exemple de grasimi folosite in alimentatie sunt: ulei de masline, ulei de in, untura, ulei de ...Citeste »