Broccoli – sanatatea intr-un “buchet” verde
Broccoli este cel mai bine sa fie consumat crud, sau, prin metode rapide de gatit, cum ar fi la abur, in acest fel isi pastreaza toate proprietatile sale, atat nutritive, cat si curative.
Broccoli este o sursa excelenta de vitamine K, C si A, acid folic si fibre. Este o sursa ...Citeste »
Tonul – un aliment bogat in omega 3
Tonul este, acum, unul dintre cele mai populare soiuri de pesti in Japonia.
Are numeroase beneficii pentru sanatate, printre care scaderea tensiunii arteriale, prevenirea bolilor cardiace si prevenirea bolii Alzheimer.
Tonul este o sursa excelenta de proteine, chiar daca unele vitamine si minerale se pierd in timpul procesarii si conservarii ...Citeste »
In articolul anterior am vorbit despre Indicele Glicemic, ce inseamna si care este importanta lui in alimentatie.
In acest articol va prezentam lista de alimente cu Indice Glicemic Mediu.
Baton de cereale (fara zahar adaugat)
Mango
Kiwi
Muesli (fara zahar)
Suc de ananas (neîndulcit)
Cartofi dulci
Ananas (fruct proaspat)
Suc de grapefruit (neîndulcit)
Struguri verzi sau rosii (fructe proaspete)
Mazare verde (la conserva)
Paine integrala de secara ...Citeste »
In articolul anterior am vorbit despre Indicele Glicemic, ce inseamna si care este importanta lui in alimentatie.
In acest articol va prezentam lista de alimente cu Indice Glicemic Mic.
Fasole neagra
Mere (fructe proaspete)
Caise uscate
Mazare verde (proaspata)
Inghetata (cu fructoza)
Susan (seminte)
Nectarine (fructe proaspete)
Portocale (fructe proaspete)
Piersici (fructe proaspete)
Prune (fructe proaspete)
Wasa ™ fibra (24%)
Iaurt de soia (aroma de fructe)
Seminte de floarea-soarelui
Suc ...Citeste »
Nu toate produsele alimentare care contin carbohidrati sunt create egal, de fapt, ele se comporta destul de diferit in corpul nostru.
Indicele glicemic sau IG arata aceasta diferenta prin clasificarea carbohidratilor in functie de influenta lor asupra nivelului nostru de glucoză din sange.
Alegerea carbohidratilor cu IG mic, cei care produc doar fluctuatii mici ale glucozei in ...Citeste »