17 Iunie, 2010Paste, Pizza
Ingrediente:
30 gr rucola
2 rosii
50 gr mozzarella
3 masline fara samburi
1 fir de ceapa de verde
1 lingurita de ulei de masline
sare
piper
100 gr fusilli (paste spiralate)
Mod de preparare:
Spalati si curatati rucola, apoi taiati-o in bucati mai maricele.
Rosiile opariti-le, indepartati-le coaja, tocati-le si apoi pasati-le marunt.
Mozzarella se taie in bucatele.
Maslinele se taie inele.
Ceapa verde se spala si se taie ...Citeste »
Uleiul de masline – sanatate la “puterea extra”
Uleiul de masline se obtine prin presarea sau strivirea maslinelor. Se obtin mai multe tipuri de ulei, in functie de gradul de procesare.
Exista uleiuri nerafinate (sau virgine) si uleiuri rafinate. Uleiurile virgine sunt considerate cele mai calitative si care ofera mari beneficii organismului, deoarece pastreaza cele mai multe ...Citeste »
O echipa coordonata de Gary Beauchamp si Paul Bresin din Philadelphia au descoperit inca un motiv pentru care ar trebui sa iubim uleiul de masline.
“Substanta-minune” se numeste oleocantal si are proprieti antiinflamatorii.
Studiile actuale arata ca oleocantalul ar putea fi arma secreta impotriva modificarilor ce se petrec la nivelul creierului asociate cu boala Alzheimer.