Stresul, supranumit ‘ucigasul tacut’, castiga din ce in ce mai mult ‘loc’ in vietile noastre. Stresul prelungit poate duce la aparitia bolilor de inima, aritmiei cardiace, tensiunii arteriale, caderii parului si migrenelor, stresul tine organismul intr-o stare de permanenta alerta.
Mereu vor exista motive si conditii propice pentru stres, este imposibil sa ne izolam intr-un glob ...Citeste »
In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am vorbit despre importanta pre-prepararii unor cereale, printre care este si faina de grau integrala. Macerarea are ca rol neutralizarea acidului fitic, continut in majoritatea cerealelor, neutralizarea enzimelor inhibitoare si descompunerea glutenului si a altor proteine din cereale in compusi mai simpli, usor de digerat/asimilat. Acidul fitic ...Citeste »
Intr-un articol mai vechi, am vorbit despre beneficiile prezentei ovazului in alimentatia noastra. Apoi, acum ceva timp, in cadrul unei discutii despre pregatirea ovazului, am fost intrebata de ce nu este bine sa il fierbem direct. Ca si in cazul altor alimente, exista anumite metode de preparare ale ovazului si, in general, ale cerealelor, care ...Citeste »
Fructele sunt un aliment sanatos, sunt o sursa de fibre, dar, cu toate acestea, trebuie “tratate” cu atentie.
De ce?! Acest lucru il vei afla in expunerea de mai jos.
Ce contin fructele?
Apa
Bineinteles apa si intr-o proportie destul de mare. Fructele suculente contin 75 — 93% apa (chiar si peste 80%).
Cele mai bogate in apa sunt:
capsunele (~90%)
lamaile ...Citeste »
14 Septembrie, 2009Sfaturi slabire
Alege slabitul inteligent, spune NU infometarii!!!
1. Evita dietele descoperite prin reviste sau pe internet care promoveaza reducerea drastica a caloriilor. Aceste regimuri se bazeaza pe efectul rapid obtinut, insa scapa din vedere faptul ca scaderea in greutate trebuie sa fie urmata in mod logic de mentinerea pe termen indelungat a greutatii optime. Citeste aici din ...Citeste »