Ingrediente:
300 ml lapte
20 gr fructoza
3 linguri cafea instant decofeinizata
4 foi de gelatina dr. oetker
400 ciocolata neagra (eu am pus 200 gr 70% cacao si 200 gr 90% cacao, gustul este foarte puternic)
200 ml frisca (am mai batut 200 ml frisca in plus pentru decor)
Mod de preparare:
Gelatina se pune la inmuiat in apa.
Laptele, fructoza, cafeaua se ...Citeste »
Sarmalute cu urda si ciuperci
Ingrediente:
urda
2 oua
ceapa verde
ardei gras rosu
marar
patrunjel
ciuperci
1 lingura ulei masline extravirgin
putin cimbru
boabe de piper
boia dulce
foi de dafin
sare
putin jambon afumat pentru gust
suc de rosii
bors
Mod de preparare:
Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si frunze mai groase) cu jambonul taiat.
Se opareste varza si se pregatesc frunzele.
Se caleste ceapa verde in uleiul de masline si ...Citeste »
Ingrediente:
carne tocata (poate sa fie de vita, de pui sau amestec vita cu porc)
2 oua crude
oua fierte
branza
ardei rosu
Mod de preparare:
Se condimenteaza carnea, se pun si 2 oua crude, apoi din amestecul acesta se intinde o foaie, deasupra se presara ouale fierte razuite (un strat), un strat de branza sau cascaval si un strat de ardei ...Citeste »
In articolul anterior am vorbit despre Indicele Glicemic, ce inseamna si care este importanta lui in alimentatie.
In acest articol va prezentam lista de alimente cu Indice Glicemic Mediu.
Bere
Glucoza (dextroza)
Cartofi prajiti sau gatiti la cuptor
Faina de orez
Paine alba fara gluten
Morcovi (fierti)
Orez instant
Fulgi de porumb
Pop corn (fara zahar)
Pastarnac
Paine alba pentru sandvis
Faina alba de grâu
Piure de cartofi
Gogosi
Lasagna
Dovlecel, tartacuta
Pepene ...Citeste »