Ingrediente:
2 pere (cate vreti voi, eu de data aceasta le-am lasat intregi, data viitoare nu le mai las intregi)
350 ml apa
3 linguri fructoza
70 gr ciocolata 85% cacao
Mod de preparare:
Perele le-am curatat de coaja si le-am dat in clocot in apa cu fructoza care fierbea.
Am lasat sa dea 2-3 clocote, apoi le-am scos pe rand si ...Citeste »
Ingrediente pentru 6 portii:
6 oua
500 urda usor sarata
200 branza de oaie sarata
200 gr spanac congelat
o ceapa
3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se mixeaza toate ingredientele (ceapa si usturoiul facute in blender si apoi puse la oala cu spanacul la fiert).
Compozitia se rastoarna intr-un vas de tarta yena si se da la cuptor pentru 30 minute.
Pofta buna! ...Citeste »
Ingrediente clatite:
Faceti clatite din faina de naut, asa cum am aratat la socca (click).
Ingrediente umplutura:
1 ceapa
400 gr ciuperci
piept de pui tocat
pasta de rosii fara adaosuri
sare
piper
usturoi
oregano
apa
Ingrediente sos bechamel:
1 lingura plina faina de naut
2 linguri ulei de masline
sare
apa
Mod de preparare sos bechamel:
Am pus uleiul si faina sa se prajeasca un pic (nu este necesar, eu asa am ...Citeste »
Chiftelute din soia, a la Monti
Ingrediente:
100 gr soia granule
4 catei de usturoi – 15 gr
1 ceapa – 75 gr
patrunjel – 9 gr
2 linguri ulei masline – 15 gr
2 linguri faina de naut – 17 gr
sare, piper, boia dulce
Mod de preparare:
Se prepara soia conform instructiunilor de pe pachet.
Se stoarce de surplusul de apa si se amesteca ...Citeste »
Quiche cu somon si branza cu mucegai
Ingrediente pentru 4 portii:
ulei de masline de calitate
1 ceapa alba taiata marunt
100 grame parmezan, dat pe razatoare
2 linguri de busuioc proaspat, taiat
8 oua mari
250 ml smantana dulce
10 masline negre fara samburi
300 gr somon afumat, taiat felii
100 gr branza Roquefort, taiata cubulete
Mod de preparare:
Ungeti usor un vas ceramic pentru cuptor ...Citeste »