Piure de dovlecei cu branza
Ingrediente:
150 gr dovlecei fierti
1 catel de usturoi
50 gr branza degresata
sare
piper
vegeta dietetica
Mod de preparare:
Dovleceii fierti ii stoarcem bine de apa si mixam totul la blender pana se face o pasta fina.
Mie imi plac mancarurile picante, dar se poate foarte bine fara usturoi si fara piper.
Nota: preparatul este destinat cinei glucidice, deci ...Citeste »
Fursecuri cu migdale (pentru 13 bucati)
Ingrediente:
5 gr tarate fine de grau
58 gr faina integrala
30 gr fructoza, sirop de agave
4 ml esenta de vanilie, lamaie
10 ml ulei masline, o lingura
13 migdale
5 gr scortisoara
25 gr unt/(nu margarina)
Mod de preparare:
Se topeste untul si se freaca cu fructoza pana se topeste.
Se adauga uleiul si se amesteca bine.
Apoi esentele, taratele, ...Citeste »
Ingrediente:
250 gr branza proaspata degresata
5 gr coaja de lamaie
3 oua
60 gr fructoza
1 praf de sare
10 ml ( merge si mai putin) ulei de masline pentru uns forma
2 ml esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se fierbe coaja de lamaie cateva minnute, apoi se toaca marunt.
Fructoza se amesteca cu galbenusurile, se freaca pana capata un amestec cremos.
Se adauga ...Citeste »
Clatite din ovaz, reteta pentru Montignac faza I
Ingrediente:
fulgi de ovaz
apa sau lapte degresat 0.1%
gem dietetic, fara zahar
Mod de preparare:
Se pun, intr-un castron, fulgii de ovaz cu apa sau lapte degresat 0.1% grasime.
Se lasa un pic sa se umfle, apoi se fac pasta cu blender-ul vertical.
Se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si le punem cu ...Citeste »
Ciuperci umplute (pentru 1 portie)
Ingrediente:
5 ciuperci champignon maricele
1 ceapa mica
1 catel usturoi
150 gr piept pui
100 gr cascaval
1 lingura ulei de masline
piper dupa gust
Mod de preparare:
Se curata ciupercile de codite si se umplu cu: ceapa, usturoi, pieptul fiert, coditele, toate tocate marunt si calite (mai mult fierte, pentru ca am stins cu zeama de la piept) ...Citeste »