Felul I
Ciorba de Pasti cu hrean (~220 kcal/portie)
Ingrediente pentru 8 portii:
carne de porc, cu os – 500 gr
bacon – 100 gr
radacina de patrunjel, uscat – 1 bucata
sfecla, marime medie – 2 bucati
rosii – 1 bucata
morcov, marime mare – 2 bucati
ceapa – 2 bucati
varza murata – 1 kg
hrean, pregatit, cumparat din magazin – 4 linguri
otet de ...Citeste »
Ingrediente:
2 pulpe pui intregi, fara piele, dezosate (partea superioara + ciocanel)
1 pulpa curcan, dezosata, fara piele
6 oua
100 gr caise uscate
100 gr nuci curatate
50 ml coniac
felii de bacon
1 lingurita praf de mustar
3 linguri miere
2 catei usturoi
usturoi granule, varf de cutit
putina sare
2 bucati ceapa, dimensiune medie
1 lingura unt
piper negru
Mod de preparare:
4 oua se fierb tare.
Caisele uscate si ...Citeste »
Ingrediente:
200 gr mac
100 gr zahar brut
1 lingura esenta de vanilie
6 bucati oua
2 lingura faina integrala
25 gr unt
Mod de preparare:
Macul se spala, se acopera cu apa fiarta si se lasa la inabusit.
Se da prin sita, pana cand toata apa se va scurge.
Macul se amesteca cu zaharul brut. Treptat se adauga cate un galbenus si se amesteca ...Citeste »
Iata o variatiune interesanta, usoara, dietetica si originala pe tema “oua de Pasti”. Nu trebuie vopsite, nu trebuie incondeiate, ingredientele folosite sunt cele vor da culoare, contrast si aspect frumos.
Se pot folosi ingrediente dintre cele mai variate:
sunca
mazare fiarta
porumb
fasole verde
masline
verdeata
ardei gras
etc
Vei mai avea nevoie doar de gelatina care sa imite forma oului. Gelatina transparenta, intarire rapida, ...Citeste »
Ingrediente pentru 8 portii:
branza grasa de vaca – 750 gr
zahar cu vanilie Bourbon – 24 gr (3 pliculete)
fructoza, sirop de agave – 120 gr
pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – 40 gr
smantana 15 % grasime – 200 gr
stafide – 100 gr
oua proaspete – 5 bucati
praf de copt, scazut in sodiu – 5 gr (1 ...Citeste »