Humus (pentru 5 portii)
Ingrediente:
1 conserva de naut (450 gr)
2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
½ cana tahini (pasta de susan)
¼ cana ceapa tocata
3 catei de usturoi tocati
2 lingurite ulei de masline extravirgin
¼ lingurita piper rosu macinat
½ lingurita sare
patrunjel proaspat maruntit (optional)
Mod de preparare:
Scurgeti nautul si pastrati ¼ cana de lichid.
Puneti in mixer sau in robotul ...Citeste »
Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii)
Ingrediente:
1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit
1 lingurita sare
8 ciuperci mari
1 lingura ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba.
Adaugati spanacul si sarea. Acoperiti si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet.
Spalati ciupercile. Taiati si tocati cozile, indepartand capetele.
Incalziti uleiul de ...Citeste »
Salata de soia (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 punga (450 gr) de soia verde congelata
¼ cana otet de orez condimentat
1 lingura ulei vegetal
¼ lingurita sare
¼ piper negru proaspat macinat
1-2 legaturi ridichi (250 gr), taiate felii subtiri
1 cana frunze proaspete de coriandru, maruntite
Mod de preparare:
Intr-un castron mare amestecati boabele de soia (dezghetate), otetul, uleiul, sarea, piperul, ridichile si ...Citeste »
Triunghiuri (foi de placinta) cu dovleac, reteta dietetica cu fructoza
Ingrediente:
foi de placinta Linco – 94 gr
dovleac – 730 gr
ulei – 20 ml (~1 lingura)
fructoza – 56 gr
scortisoara – 4 gr
esenta de vanilie – 6 ml
Mod de preparare:
Dovleacul, spalat si curatat de coaja, se da prin razatoare.
Impreuna cu fructoza si scortisoara, dovleacul se pune la calit, ...Citeste »