Orez negru – de ce trebuie sa il incluzi in alimentatia ta
Orezul negru este o alternativa mult mai sanatoasa si nutritiva orezului alb, care este ultra-procesat pentru ca sa devina alb. Orezul brun si orezul negru au niveluri similare de nutrienti, dar orezul negru se poate lauda cu o cantitate mai mare de antioxidanti, fibre, ...Citeste »
Aportul regulat de peste este asociat cu frumusetea, sanatatea si silueta armonioasa a unei femei.
Medicii recomanda sa mancam peste de 2-3 ori/saptamana, datorita proprietatilor sale benefice:
proteinele din peste sunt usor asimilabile si digirabile
persoanele care se lupta cu kilogramele in plus, trebuie sa isi asigure un aport constant de peste/mancaruri de peste. Sunt recomandate: heringul, somonul, ...Citeste »
Ouale de prepelita sunt un aliment extrem de nutritiv si important pentru sanatate.
Cate oua de prepelita se consuma?
Conform studiilor de specilitate, se respecta urmatorele cantitati:
copii intre 1-3 ani = nu mai mult de 2 oua/zi
copii intre 3-10 ani = 3 oua/zi
copii pana in 18 ani = 4 oua/zi
de la 18 ani pana la 50 ani ...Citeste »
Ciupercile se caracterizeaza prin prezenta proteinelor (care induc senzatia de satietate), bogatia in complexul vitaminelor B (riboflavina [vit. B2], niacina [vit. B3] si acid pantothenic [Vit. B5]) si minerale (seleniu, potasiu si cupru). Fibrele ciupercilor taie pofta de mancare si faciliteaza tranzitul intestinal.
Ciupercile au putine calorii si au in compozitie substante antibacteriale care ajuta organismul.
Sunt de ...Citeste »