12 Iunie, 2012Aperitive, Promo
Ingrediente pentru 13-15 bucati:
200 gr quinoa nepreparat
2-3 oua
1 ceapa
100 gr parmezan
4 catei de usturoi
ceapa verde
100 gr fulgi de ovaz macinati
1/2 lingurita sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Quinoa se prepara conform indicatiilor de pe punga sau se respecta proportia de 1:1.5 (apa), se pune pe foc si se fierbe la foc mic ~12-15 minute. Se sareaza ...Citeste »
Ingrediente:
500 gr file de curcan (sau pui)
150 gr mozzarella
50 gr rosii uscate
5 oua
1 lingurita de ierburi aromatice (busuioc, oregano, cimbru)
2 catei de usturoi
2 linguri lapte
1/2 lingurita piper roz macinat
oregano proaspat
Mod de preparare:
File-ul de curcan se toaca pana cand se obtine o compozitie foarte fina.
Se adauga laptele, ouale, sarea, piperul si ierburile, se piseaza usturoiul si ...Citeste »
Inca o reteta pe care am inventat-o zilele astea, pornind de la ideea de drob.
Singura asemanare cu drobul sunt ouale fierte din interiorul acestei mancaruri, restul este creatia proprie.
A iesit ceva de nedescris in cuvinte.
Ingrediente pentru 8 portii:
dovlecei – 1130 gr
branza vaci 5% grasime – 710 gr
sare dupa gust
oua fierte – ...Citeste »
O reteta de aperitiv dietetic foarte simpla, usor de facut si delicioasa.
Ingrediente pentru 2 portii:
ciuperci champignon – 214 gr (4 “palarii” mari)
sare, piper – dupa gust
mozzarella – 75 gr
patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se spala ciupercile. Se rup coditele.
Pe o tava se pune hartie de copt, iar pe ea se aranjeaza “palarioarele” de ciuperci.
Deasupra se presara ...Citeste »
Oua umplute cu ton, reteta de Craciun
Ingrediente:
5 oua, fierte tari
o conserva de ton (in apa sau ulei)
rosii
maioneza
patrunjel, pentru ornat
sare
piper
Mod de preparare:
Se fierb ouale.
Se taie pe lungime in 2 jumatati.
Se scot galbenusurile.
Separat galbenusurile se amesteca cu tonul maruntit. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se umplu albusurile cu aceasta compozitie.
Se aseaza pe un platou.
Deasupra se pune ...Citeste »