Ingrediente:
1/2 cana tahini (pasta de susan)
1/3 cana zahar brut
100 gr unt
1 lingurita praf de copt
1 1/3 cana faina de migdale
alune pentru decor
Mod de preparare:
Untul se tine la temperatura camerei pana cand devine moale. Se amesteca cu zahar, pasta de susan, praf de copt si faina de migdale. Se face un aluat care se imparte in ...Citeste »
Ingrediente pentru 8 portii:
branza grasa de vaca – 750 gr
zahar cu vanilie Bourbon – 24 gr (3 pliculete)
fructoza, sirop de agave – 120 gr
pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – 40 gr
smantana 15 % grasime – 200 gr
stafide – 100 gr
oua proaspete – 5 bucati
praf de copt, scazut in sodiu – 5 gr (1 ...Citeste »
Prajitura cu ciocolata, Montignac faza I
Ingrediente:
310 gr ciocolata neagra (70% cacao) rupta bucati, plus 185 gr pentru topping
10 oua mari, cu galbenusurile separate de albusuri
Mod de preparare:
Captusiti un vas cu pergament pentru gatit.
Pe margine, pergamentul ar trebui sa fie cu cativa cm mai inalt decat vasul.
Preincalziti cuptorul cu 15-20 de minute la 200 de grade ...Citeste »
3 Noiembrie, 2009Patiserie
Briose din faina spelta
Ingrediente:
80 grame margarina sau unt
100 grame zahar
3 oua
200 grame faina spelta sau alba
1 lingurita de praf de copt
2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Cuptorul se pune la 200 de grade sau cam la medium.
Se pune untul la topit si apoi se lasa sa se raceasca.
Ouale intregi impreuna cu zaharul se bat cu mixerul pana ...Citeste »