Ingrediente:
1/2 cana tahini (pasta de susan)
1/3 cana zahar brut
100 gr unt
1 lingurita praf de copt
1 1/3 cana faina de migdale
alune pentru decor
Mod de preparare:
Untul se tine la temperatura camerei pana cand devine moale. Se amesteca cu zahar, pasta de susan, praf de copt si faina de migdale. Se face un aluat care se imparte in ...Citeste »
Ingrediente:
ceapa
usturoi
vinete
suc de rosii
sare
ulei de masline
mozzarella
parmezan
busuioc
Mod de preparare:
Am spalat vinetele, le-am taiat pe lung apoi le-am lasat in apa cam vreo 20 de minute. Le-am lasat la scurs bine, apoi le-am presarat cu putina sare.
Intre timp am pregatit sosul:
am calit ceapa si usturoiul in putin ulei de masline, dupa care am adaugat sucul de rosii si ...Citeste »
25 Septembrie, 2011Aperitive, Promo
Ingrediente
100ml ulei de masline
250g sparanghel (200g sparanghel alb, 50g sparanghel verde-varfurile)
200g faina neagra
2 1/2 lingurite praf de copt (1 plic)
1 lingurita sare
1 lingurita frunze de cimbru proaspat
3 oua
100ml lapte
120g masline negre curatate de samburi
100g rosii uscate
100g branza Horezu razuita
Mod de preparare
Faina, sarea, cimbrul si praful de copt se amesteca.
Se adauga ouale, uleiul de masline, laptele.
Sparanghelul ...Citeste »
14 Septembrie, 2011Aperitive, Promo
Ingrediente pentru 8 portii:
ciuperci champignon crude, 505 g
carne de pui, broiler sau fryer (pui intre 7 – 13 saptamani), piept, carne macra, crud, 300 g
frisca lichida 10% grasime, 60 ml
coaja de portocala, proaspata, razuita, 70 g (1 lingura)
mustar galben, preparat, 2.5 g (1/2 lingurita)
ou de gaina, integral, 2 bucati
sare de/pentru masa, 1 g
Mod de preparare:
Fileul ...Citeste »
Ingrediente pentru 6 portii:
ricotta – 250 gr
frisca – 60 ml
fructoza/sirop de agave – 55 gr
galbenus de ou – 1 bucata
unt – 20 gr
fistic – 2 linguri
coaja de portocala (sau confiata) – 2 linguri
visine confiate – 2 linguri
smochine uscate – 2 linguri
Mod de preparare:
Ricotta se marunteste cu furculita.
Frisca se pune pe foc mic; focul se stinge ...Citeste »