3 Noiembrie, 2009Patiserie
Briose din faina spelta
Ingrediente:
80 grame margarina sau unt
100 grame zahar
3 oua
200 grame faina spelta sau alba
1 lingurita de praf de copt
2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Cuptorul se pune la 200 de grade sau cam la medium.
Se pune untul la topit si apoi se lasa sa se raceasca.
Ouale intregi impreuna cu zaharul se bat cu mixerul pana ...Citeste »
2 Noiembrie, 2009Panificatie
Painici cu faina neagra
Ingrediente:
500 g faina
200 ml lapte
15 g drojdie proaspata
3 linguri de ulei
o jumatate de lingurita de sare
un praf de zahar
Mod de preparare:
In mijlocul fainii, facem o adancitura in care punem drojdia, sarea si zaharul, laptele.
Dizolvam drojdia cu o furculita, apoi incorporam faina.
Cand terminam de incorporat, punem uleiul si framantam cu mana.
Laptele e bine ...Citeste »
Ingrediente:
salata verde
branza sau mozzarella
oua fierte tari
sunca de Praga
rosii
castraveti
ardei galben
ceapa verde
masline negre
sos vinaigrette
sare
piper
Mod de preparare:
Sunca de Praga se taie in fasii subtiri, branza sau mozzarella in cubulete si se pun intr-un castron mai maricel.
Se taie ouale felii subtiri si se pun in castron, peste sunca si mozzarella.
Se taie rosiile si castravetii in felii.
Se taie ardeiul galben ...Citeste »
Omleta cu somon si dovlecel copt pe aburi
Ingrediente:
6 oua
200g somon fumé
1 lingura marar tocat
zeama de la o jumatate de lamaie
sare
piper
1 dovlecel
Mod de preparare:
Batem ouale bine. Adaugam sare si piper dupa gust. Punem pe foc la incins o tigaie de teflon cu diametrul de 30cm (fara ulei). Cand este foarte bine incinsa, turnam ouale.
Intoarcem omleta de ...Citeste »
Pulpe cu ciuperci
Ingrediente:
4 pulpe superioare de pui
1 ceapa mare
5 cartofi medii
1/2 kg de ciuperci
4 catei usturoi
1 ardei rosu(optional pentru decorare)
condimente: sare, piper, rozmarin, boia
Mod de preparare:
1. Se iau pulpele si se pun la fiert un pic pana lasa spuma. Apoi se scor se condimenteaza si se lasa deoparte.
2. Se taie cartofii felii grosute si se ...Citeste »