Ingrediente pentru 4 portii:
oua proaspete – 100 gr (2 bucati)
mozzarella – 95 gr
ciuperci champignon crude – 500 gr
rosii – 150 gr
ceapa verde – 15 gr
marar – 20 gr
sare de masa dupa gust
piper negru dupa gust
masline negre feliate – 50 gr
Mod de preparare:
Ciupercile se spala bine, iar apoi se dau prin masina de tocat impreuna ...Citeste »
Inca o reteta pe care am inventat-o zilele astea, pornind de la ideea de drob.
Singura asemanare cu drobul sunt ouale fierte din interiorul acestei mancaruri, restul este creatia proprie.
A iesit ceva de nedescris in cuvinte.
Ingrediente pentru 8 portii:
dovlecei – 1130 gr
branza vaci 5% grasime – 710 gr
sare dupa gust
oua fierte – ...Citeste »
Piure de dovlecei cu branza
Ingrediente:
150 gr dovlecei fierti
1 catel de usturoi
50 gr branza degresata
sare
piper
vegeta dietetica
Mod de preparare:
Dovleceii fierti ii stoarcem bine de apa si mixam totul la blender pana se face o pasta fina.
Mie imi plac mancarurile picante, dar se poate foarte bine fara usturoi si fara piper.
Nota: preparatul este destinat cinei glucidice, deci ...Citeste »
Pui marocan la gratar (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1/4 cana ulei de masline extravirgin
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita enibahar macinat
1/2 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita cuisoare macinate
2 catei de usturoi tocati
4 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele
150 g cuscus
sos de ardei iute
Mod de preparare:
Intr-un castron mare amestecati uleiul, frunzele de oregano, enibaharul, chimenul, cuisoarele si usturoiul.
Adaugati ...Citeste »
Caise in ciocolata (pentru 8 portii)
Ingrediente:
60 gr ciocolata amaruie
24 caise uscate
1 lingura fistic maruntit
Mod de preparare:
Topiti ciocolata la foc mic amestecand in continuu.
Cufundati pe jumatate caisele in ciocolata topita. Scurgeti excesul de ciocolata.
Puneti caisele pe o hartie carata.
Presarati fisticul peste portiunile imbracate in ciocolata.
Introduceti la frigider pana se incheaga ciocolata.
Informatii nutritionale per portie:
99 calorii, 1 ...Citeste »