Salata de cuscus cu sos picant de iaurt (pentru 4 portii)
Ingrediente cuscus:
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 ceapa mica, tocata marunt
1 ramura de telina, tocata marunt
1 cana cuscus
1/2 cana apa
Ingrediente sos picant de iaurt:
3 linguri zeama de lamaie stoarsa
3 linguri iaurt simplu degresat
1 lingura ulei de masline extravirgin
2 lingurite ghimbir proaspat, tocat marunt
1 ...Citeste »
Capsune in ciocolata (pentru 2 portii)
Ingrediente:
2 tablete de ciocolata amaruie de cate 30 gr fiecare, maruntite
1/2 lingura frisca vegetala nebatuta
esenta de migdale
8 capsune
Mod de preparare:
Amestecati ciocolata si frisca intr-o cratita si puneti-o la foc mic pana cand ciocolata se topeste, amestecand in continuu.
Daca preparati la cuptorul cu microunde, puneti amestecul intr-un bol de yena si ...Citeste »
Capsune in otet balsamic (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 kg capsune, fierte la abur si taiate jumatati
2 pachetele inlocuitor de zahar
3 linguri otet balsamic
piper negru macinat grosier
cateva fire de menta (optional)
Mod de preparare:
Intr-un castron mijlociu amestecati capsunele cu inlocuitorul de zahar si otetul balsamic.
Lasati-le la temperatura camerei pana la servire.
Pentru a servi, repartizati capsunele in 4 boluri ...Citeste »
Pui Tandoori (pentru 6 portii)
Ingrediente:
3 piepti mari de pui (aproximativ 450 gr fiecare)
1/2 lingurita boia iute
1/2 lingurita sare (optional)
1 varf de cutit piper negru macinat
3 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
1 cana iaurt simplu degresat
3 catei de usturoi tocati
1/2 lingurita ghimbir
1 ceapa mica, tocata grosier
1 lingurita seminte de chimen
1/2 lingurita hrean ras
1 lamaie taiata felii ...Citeste »
Salata de sparanghel alb (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 lingurita tarhon proaspat, maruntit
1/2 cana rosii nfara seminte, taiate marunt
1/3 cana ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi tocat
2 linguri otet de vin alb
frunze de salata
1 conserva (350 gr) varfuri de sparanghel alb, bine scurse
Mod de preparare:
Intr-un castron mic amestecati tarhonul, rosiile, uleiul, usturoiul si otetul.
Pentru a servi ...Citeste »