Ingrediente:
410 gr faina integrala
1 plic drojdie uscata
300 ml apa calda
1 lingurita sare
Mod de preparare:
Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca. Se lasa cam 15 minute.
Apoi se adauga faina si sarea, si se amesteca toate cu paletele inelare de la mixer.
Se pun intr-un vas, se acopera si se lasa la crescut (in cuptorul neaprins) ...Citeste »
Sushi preparat dupa aceasta reteta are 4.9 pucte la 100 gr.
Ingrediente pentru 4 portii:
Orez cu bob rotund Scotti, (130 gr)
Alge de mare Sushi Nori, Blue Dragon, (2 foi)
Miere (de tei, poliflora), (3 lingurite)
Otet de mere, (2 linguri)
Castraveti, (50 gr)
Somon afumat, Negro 2000, (75 gr)
Sare de masa, (1/3 lingurita)
Mod de preparare:
Se pun 130 gr de orez ...Citeste »
Oua umplute cu ton, reteta de Craciun
Ingrediente:
5 oua, fierte tari
o conserva de ton (in apa sau ulei)
rosii
maioneza
patrunjel, pentru ornat
sare
piper
Mod de preparare:
Se fierb ouale.
Se taie pe lungime in 2 jumatati.
Se scot galbenusurile.
Separat galbenusurile se amesteca cu tonul maruntit. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se umplu albusurile cu aceasta compozitie.
Se aseaza pe un platou.
Deasupra se pune ...Citeste »
Este o reteta pe care o voi face pentru a 3-a ora, de fiecare data de Craciun.
Foarte frageda, aromata si suculenta.
Se face timp indelungat. Vreo 5-6 ore, la foc mic.
Ingrediente:
1,5 kg pulpa de porc
750 ml vin rosu, demi-sec
200 ml otet
3 linguri ulei masline
2 cepe
usturoi, pisat
foi de dafin
boabe de piper
3 linguri miere
sare
Mod de preparare:
Se face marinada, ...Citeste »
Ingrediente:
40 ml ulei
100 g ceapa taiata marunt
10-15 g usturoi maruntit
5 g boia
250 ml lapte
10 g smantana
3 oua
750 ml zer (optional… eu am pus pentru ca e foarte gustoasa ciorba daca pui zer)
280 g salata
Mod de preparare:
Uleiul cu ceapa si usturoiul se calesc un pic, apoi se adauga boiaua, si se pune imediat dupa boia apa, ...Citeste »