Ingrediente pentru 16 briose:
220g faina integrala
100g fructoza
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat
250ml iaurt (eu am pus iaurt 0,1% grasime)
100ml lapte 1,5% grasime
2 lingurite ulei de rapita
100g merisoare deshidratate
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele uscate (mai putin merisoarele), apoi se adauga cele lichide, iar la sfarsit se incorporeaza merisoarele.
Se umplu formele de briose trei sferturi si ...Citeste »
Ingrediente clatite:
Faceti clatite din faina de naut, asa cum am aratat la socca (click).
Ingrediente umplutura:
1 ceapa
400 gr ciuperci
piept de pui tocat
pasta de rosii fara adaosuri
sare
piper
usturoi
oregano
apa
Ingrediente sos bechamel:
1 lingura plina faina de naut
2 linguri ulei de masline
sare
apa
Mod de preparare sos bechamel:
Am pus uleiul si faina sa se prajeasca un pic (nu este necesar, eu asa am ...Citeste »
Ingrediente:
faina de naut - 3 linguri
ulei de masline - 1/2 lingurita
apa - 4-5 linguri
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele, daca se formeaza cocoloase se sparg cu mixerul (cel cu lame, nu cel cu care batem albusurile).
Se fac intr-o tigaie de teflon cu ajutorul unei palete de silicon.
Tigaia se pune un pic la incins, se unge cu putin ulei, cu ...Citeste »
13 Septembrie, 2010Paste, Pizza, Promo
Cannellonni (din grau dur) cu urda
Ingrediente pentru 11 portii:
Cannelloni din faina din grau dur – 250g
Urda – 250g
Oua proaspete – 95g (2 bucati)
Sare de/pentru masa – 6g (1 lingurita)
Lapte pasteurizat 2,5% grasime – 100ml
Apa plata – 100ml
Cascaval 17% grasime, fara lactoza – 60g
Marar – 60g
Mod de preparare:
Se pun 2 l apa intr-un vas, la fiert. ...Citeste »
Ingrediente:
1 litru de lapte integral
8 oua
1 lamaie rasa
4 linguri de fructoza in compozitie
4 linguri de fructoza pentru caramel
Mod de preparare:
Se fierbe laptele apoi se lasa la racit, iar pe urma se amesteca cu fructoza, ouale si lamaia rasa.
Intr-un ibric se pune fructoza cu o lingura de apa – doar sa umezeasca fructoza, nu sa fie ...Citeste »