Salata de cruditati (pentru 2 portii)
Ingrediente:
ridiche – 162 gr
ceapa verde – 31 gr
usturoi verde – 22 gr
salata verde – 180 gr
ulei de masline – 3 lingurite
otet de mere – 1,5 lingurita
sare, dupa gust
Mod de preparare:
Se spala bine toate legumele.
Se taie ceapa si ustoroiul inele.
Ridichile se impart in jumatati si se feliaza.
Salata verde se taie fasii.
Toate ...Citeste »
Salata de mozzarella si rosii (pentru 4 portii)
Ingrediente:
2 rosii mijlocii, bine coapte, taiate felii
125 gr branza mozzarella proaspata, taiata felii
1/4 cana frunze proaspete de busuioc
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri otet balsamic
1 lingurita piper negru zdrobit
Mod de preparare:
Aranjati rosiile, branza si busuiocul pe un platou mare.
Amestecati uleiul si otetul si turnati-le peste salata.
Presarati piper.
Informatii ...Citeste »
Salata de spanac cu somon inabusit (pentru 2 portii)
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline extravirgin
250 gr spanac proaspat, curatat
¼ lingurita sare
¼ lingurita piper negru proaspat macinat
½ cana ceapa tocata
3 rosii proaspete (circa 600 gr), curatate de coaja si seminte si taiate in cubulete
somon inabusit ramas de la reteta “Somon inabusit cu sos de castraveti si marar“
1 ...Citeste »
Salata de vara cu rosii si tofu
Ingrediente:
1/2 salata verde
1 rosie mare
100g branza tofu cu marar sau simpla
marar
cimbru
suc de la 1/2 lamaie
1 lingura ulei de masline
sare
Mod de preparare:
Salata se taie fasii subtiri, rosia si branza se taie cubulete.
Se presara mararul si cimbrul tocat.
Se face un sos din zeama de lamaie, sare si ulei si se pune ...Citeste »