In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am vorbit despre importanta pre-prepararii unor cereale, printre care este si faina de grau integrala. Macerarea are ca rol neutralizarea acidului fitic, continut in majoritatea cerealelor, neutralizarea enzimelor inhibitoare si descompunerea glutenului si a altor proteine din cereale in compusi mai simpli, usor de digerat/asimilat. Acidul fitic ...Citeste »
Multe mamici sunt nedumerite atunci cand vine vorba de ‘dieta’ in timpul alaptarii. In esenta, nu este vorba de o anume dieta, ci de o alimentatie variata, echilibrata, corecta si sanatoasa, care trebuie urmata atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere. Calitatea alimentelor influenteaza laptele matern si refacerea corpului dupa nastere. A consuma calorii ...Citeste »
Varsta 30+ (caracteristici)
Problema principala la aceasta varsta este lipsa de miscare – sedentarismul, din care rezulta un consum caloric minim. Tot aici se adauga alimentatia extrem de nesanatoasa (deseori grasa) si in proportii mari, anumite aspecte hormonale, dereglari ale glandei tiroide, metabolismul bazal incetinit, toate acestea creeaza un mediu propice pentru depunerile de grasime.
La 30 ...Citeste »