Ingrediente:
fasole verde, 190g
ceapa maruntita congelata, 5g
ulei de masline extravirgin, 30g
morcovi, cruzi, 160g
usturoi, 7g
cartofi, 350g
rosii, 185g
zucchini, 280g
vinete, 305g
ceapa verde, 15g
ceapa, 75g
ardei rosu gras, 200g
mazare fina congelata, 150g
pasta de rosii cubulete, 380g
patrunjel uscat, 2g
Mod de preparare:
Se curata, se spala si se maruntesc (cele care trebuie) legumele, apoi se pun intr-o tigaie, se pune sare dupa gust si ...Citeste »
Ingrediente:
40 ml ulei
100 g ceapa taiata marunt
10-15 g usturoi maruntit
5 g boia
250 ml lapte
10 g smantana
3 oua
750 ml zer (optional… eu am pus pentru ca e foarte gustoasa ciorba daca pui zer)
280 g salata
Mod de preparare:
Uleiul cu ceapa si usturoiul se calesc un pic, apoi se adauga boiaua, si se pune imediat dupa boia apa, ...Citeste »
Ingrediente:
200 g file de ton, fiert si scurs bine de apa, si maruntit
1 ou
100 grame ceapa verde taiata marunt
10 g ulei de masline
Mod de preparare:
Am prajit putin ceapa in tigaia de teflon fara ulei.
Am adaugat peste pestele maruntit, am pus oul, si multe mirodenii.
Mararul a fost in cantitate mare.
Am incalzit tigaia de teflon, am uns-o ...Citeste »
Placintele preparate dupa aceasta reteta au 4.8 pucte la 100 gr.
Ingrediente:
Pentru foi:
500 g faina
1/2 lingurita sare
3 linguri de ulei
10-15 g drojdie proaspata
apa calda cat cuprinde
Pentru umplutura:
500 g branza de vaci dulce
250 g telemea
un borcan iaurt mic
lapte
coaja rasa de lamaie
5 oua
zahar vanilinat
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru foi se framanta o coca, care se lasa sa se ...Citeste »
Clatitele din reteta de mai jos au 7.2 puncte la 100 gr.
Ingrediente:
6 oua
375 gr faina alba
900 ml lapte degresat 0.1%
2 pliculete zahar vanilat (16 gr)
sare (jumatate de lingurita)
9 linguri de ulei
10 gr unt
Din aceste ingrediente am obtinut 24 de clatite a cate 45 de gr fiecare.
Mod de preparare:
Se bat ouale spuma
Se adauga laptele, se amesteca ...Citeste »