Ingrediente pentru 2 portii:
un borcan de ghebe marinate (lichid scurs)
4 oua fierte
2 linguri sos pesto alla genovese
Mod de preparare:
Ghebele se taie feliute.
Se amesteca foarte bine cu sos pesto.
La aceasta compozitie se adauga 2 oua fierte maruntite. Iarasi se amesteca.
Amestecul se pune in doua farfurii, iar deasupra se pun sferturile de oua fierte.
Optiune: se poate mixa ...Citeste »
Ingrediente pentru 4 portii:
310 gr orez negru nefiert
305 gr creveti curatati (decorticati)
200 ml smantana pentru gatit 15% (se poate inlocui cu iaurt)
sare de mare
piper
230 gr sparanghel (8 fire)
Mod de preparare:
In vasul fara gauri se pune orezul negru si 400 ml apa plata. Timp de gatire: 60 minute
Dupa ce orezul este gata, se amesteca cu sarea ...Citeste »
Ingrediente:
frisca – 1 pahar
lapte – 1 pahar
zahar brut/sirop de agave – 75 gr
extract natural de vanilie – 1 lingurita
gelatina, intarire rapida – 8 gr
coaja de lamaie – 1 bucata
capsuni/fructe de padure – 300 gr
Mod de preparare:
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Cand se umfla, se pune en bain-marie pana la dizolvarea completa.
Frisca, laptele ...Citeste »
O mancare ideala pentru masa de pranz sau cina.
Ingrediente pentru ratatouille:
4-5 rosii
2 ardei grasi
1 vanata
2 dovlecei
1 ceapa
2 catei de usturoi
piper proaspat macinat
sare
cateva fire de cimbru sau alta verdeata
ulei de masline
Ingrediente pentru sos de iaurt si usturoi:
250 gr de iaurt gras
1 catel de usturoi
1/2 lingurita sare
1 legatura verdeata (patrunjel)
Mod de preparare ratatouille:
Rosiile se acopera cu apa ...Citeste »
O reteta foarte simpla, dar deosebit de gustoasa si sanatoasa.
Ingrediente pentru 2 portii:
un peste/crap intreg proaspat
sare, piper
ceapa verde, cat mai multa
rosii pasata – 400 gr
1 ulei masline
Mod de preparare:
Pestele se curata si se spala. Se portioneaza.
Se pune la gatit in vasul cu aburi.
In paralel, intr-o tigaie de teflon se pune uleiul de masline, rosiile pasata ...Citeste »