In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am inceput discutia despre metodele optime de preparare a cerealelor.
Cereale incoltite
Consumul de cereale rafinate/procesate influenteaza in mod negativ sanatatea noastra, contribuie in mod direct la aparitia unor probleme cum ar fi: obezitatea, nivel ridicat de colesterol, probleme cardiace, hiperglicemia si diabet.
Consumul de cereale incoltite aduce organismului nostru ...Citeste »
Despre vitamine
Ficatul are un rol major in eliminarea toxinelor din organism si substantelor care provoaca alergii.
Pentru a avea un ficat sanatos trebuie sa ii “furnizam” antioxidantii necesari, pe care ii foloseste in procesul de detoxifiere.
Nutrienti
Extract de lapte de ciulin, vitaminele A, C, E, seleniu, beta-caroten sunt antioxidanti foarte puternici si care sunt importanti in detoxifierea ficatului.
Complexul ...Citeste »
In alimentatia noastra este bine sa fie prezente mai multe tipuri de carne, cele mai apreciate sunt:
carne de vita, vitel
carne de porc
carne de manzat
carne de miel
carne de iepure
carne de pui
carne de curcan
Consumul de proteine animale este important, deoarece acestea sunt complete, adica contin toti aminoacizii esentiali.
Carnea este o sursa importanta de fier usor asimilabil, de ...Citeste »