Capsune in otet balsamic
1 Martie, 2010 Deserturi, Dulciuri, Retete South Beach faza III, Retete post, Retete vegetariene |
![]() |
Capsune in otet balsamic (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 1 kg capsune, fierte la abur si taiate jumatati
- 2 pachetele inlocuitor de zahar
- 3 linguri otet balsamic
- piper negru macinat grosier
- cateva fire de menta (optional)
Mod de preparare:
- Intr-un castron mijlociu amestecati capsunele cu inlocuitorul de zahar si otetul balsamic.
- Lasati-le la temperatura camerei pana la servire.
- Pentru a servi, repartizati capsunele in 4 boluri de desert.
- Presarati deasupra putin piper negru macinat.
- Daca doriti, decorati cu fire de menta.
Informatii nutritionale per portie:
59 calorii, 1 gr proteine, 14 gr carbohidrati, 1 gr grasime, 0 gr grasimi saturate, 5 mg sodiu, 0 mg colesterol, 4 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Salata de arugula si untisor
Salata de arugula si untisor (pentru 4 portii) Ingrediente sos de capsune: 150 g capsune, fierte la abur si taiate felii 1 lingura otet balsamic 1/2 lingura apa 1/2 lingura piper negru zdrobit Ingrediente vinegreta: 1/4 zeama de lamaie proaspat - Capsune cu iaurt si vanilie
Capsune cu iaurt si vanilie (pentru 1 portie) Ingrediente: 125 g iaurt degresat cu aroma de vanilie 1/2 cana capsune taiate bucatele Mod de preparare: Puneti iaurtul intr-o cupa si adaugati capsunele. Se poate servi imediat. Informatii nutritionale per portie: 85 calorii, 4 - Sos vinegreta cu otet balsamic
Sos vinegreta cu otet balsamic (pentru 2/3 cana de sos) Ingrediente: 1/3 cana ulei de masline extravirgin 1/3 cana otet balsamic 2 lingurite cimbru proaspat, maruntit 1/4 lingurita sare 1/8 lingurita piper alb 1 lingura busuioc proaspta, maruntit Mod de preparare: Puneti uleiul de - Pui cu otet balsamic
Pui cu otet balsamic (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele ½ lingurite frunze proaspete de rozmarin, maruntite 2 catei de usturoi tocati ½ lingurita piper negru proaspat macinat ½ lingurita sare 2 linguri - Parfe “rasaritul soarelui”
Parfe “Rasaritul soarelui” (pentru 2 portii) Ingrediente: 1 cana capsune taiate felii 1 cana iaurt cu vanilie, degresat si fara zahar 1/2 cana cereale cu continut ridicat de fibre Mod de preparare: Asezati in starturi capsunele, iaurtul si cerealele in 2