Prajitura cu branza
19 Martie, 2010 Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Montignac faza I, Retete lacto vegetariene |
Ingrediente:
- 250 gr branza proaspata degresata
- 5 gr coaja de lamaie
- 3 oua
- 60 gr fructoza
- 1 praf de sare
- 10 ml ( merge si mai putin) ulei de masline pentru uns forma
- 2 ml esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Se fierbe coaja de lamaie cateva minnute, apoi se toaca marunt.
- Fructoza se amesteca cu galbenusurile, se freaca pana capata un amestec cremos.
- Se adauga branza, coaja de lamaie si se amesteca pana se obtine un amestec omogen.
- Se adauga sarea la albusuri si se bat cu mixerul pana se intaresc.
- Se incorporeaza cele 2 compozitii cu o spatula de jos in sus.
- Se unge forma cu ulei de masline si se toarna compozitia in forma.
- Se da la cuptor aprox 35 min.
Mai cititi si...
- Pachetele cu spanac si branza
Ingrediente: Pentru aluat: 300 gr faina integrala 100 ml lapte 13 gr drojdie 1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml 1 ou 1 lingurita otet de mere 1 praf de sare Pentru umplutura: 1/2 ceapa – 35 gr spanac congelat – 140 gr telemea light - Cheesecake sicilian aromat de Craciun
Iti propunem o alta varianta de desert dietetic delicios pentru masa de Craciun – o reteta de cheesecake sicilian. Ingredientele sunt pentru 12 portii, iar o portie are ~230 kcal. Ingrediente blat: oua – 2 bucata fructoza/sirop agave/miere – - Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padure
Ingrediente: frisca – 1 pahar lapte – 1 pahar zahar brut/sirop de agave – 75 gr extract natural de vanilie – 1 lingurita gelatina, intarire rapida – 8 gr coaja de lamaie – 1 bucata capsuni/fructe de padure – 300 gr Mod de - Rulada cu gem
Ingrediente: 4 oua 4 linguri rase fructoza ( aprox 35 gr) 2 linguri ulei de masline ( aprox 40 ml) 4 linguri faina integrala ( aprox 55 gr) 1 fiola esenta vanilie ( 10 ml) 4- 5 lunguri gem fara zahar Mod - Crema caramel, Montignac faza II
Ingrediente: 1 litru de lapte integral 8 oua 1 lamaie rasa 4 linguri de fructoza in compozitie 4 linguri de fructoza pentru caramel Mod de preparare: Se fierbe laptele apoi se lasa la racit, iar pe urma se amesteca cu fructoza, ouale