Fursecuri simple cu migdale
29 Martie, 2010 Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Montignac faza II, Retete lacto vegetariene, Retete post, Retete vegetariene |
Fursecuri cu migdale (pentru 13 bucati)
Ingrediente:
- 5 gr tarate fine de grau
- 58 gr faina integrala
- 30 gr fructoza, sirop de agave
- 4 ml esenta de vanilie, lamaie
- 10 ml ulei masline, o lingura
- 13 migdale
- 5 gr scortisoara
- 25 gr unt/(nu margarina)
Mod de preparare:
- Se topeste untul si se freaca cu fructoza pana se topeste.
- Se adauga uleiul si se amesteca bine.
- Apoi esentele, taratele, faina si scortisoara si se amesteca bine, bine.
- Iese un aluat lipicios.
- Cu mana data prin faina se fac bilute in palma , apoi se turtesc si se pun intr-o tava cu hartie de copt.
- In mijloc se pune cate o migdale si se preseaza.
- Se da la cuptorul incins cca 15 min.
- Se poate orna cu fructoza pudra
Informatii nutritionale per 100 gr: Fursecuri simple, cu migdale
Mai cititi si...
- Fursecuri de migdale, pentru Craciun
Pentru aceasta reteta de fursecuri pentru Craciun se va folosi faina de migdale decojite sau nedecojite, depinde de culoarea pe care vrem sa o aiba fursecurile, deschisa sau putin intunecata. Ingrediente pentru 16 fursecuri: ou integral – - Chec dietetic cu fructoza “Slabuta”
Chec dietetic “Slabuta” Ingrediente: Tarate fine de grau, 100% natural si integral – 70 gr Oua proaspete – 265 gr (5 bucati) Bicarbonat de sodiu, alimentar – 5 gr Praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr Esenta de vanilie, - Fursecuri din tahini cu alune, fara gluten
Ingrediente: 1/2 cana tahini (pasta de susan) 1/3 cana zahar brut 100 gr unt 1 lingurita praf de copt 1 1/3 cana faina de migdale alune pentru decor Mod de preparare: Untul se tine la temperatura camerei pana cand devine moale. Se amesteca - Paine Montignac
Ingrediente: 410 gr faina integrala 1 plic drojdie uscata 300 ml apa calda 1 lingurita sare Mod de preparare: Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca. Se lasa cam 15 minute. Apoi se adauga faina si sarea, si se amesteca - Biscuiti cu piper negru, fara gluten
Ingrediente: 1 1/2 cana faina de migdale (se poate inlocui cu faina grau integrala) 3/4 cana cacao 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper macinat foarte fin 1/2 lingurita scortisoara macinata 160 gr unt, moale 115 gr zahar brut, natural 1 ou mare 1 1/2
Martie 21st, 2012 at 15:32
Buna Slabuta!
Multumesc pentru lamurire.
Poate ma mai poti ajuta cu o informatie. Am cumparat o faina de naut care mai are in compozitie: FAINA INTEGRALA DE GRAU, sare, patrunjel si alte arome; nu se specifica in ce proportii sunt fiecare. Intrebarea este daca pot sa o folosesc pentru blat de pizza in faza 1?
Martie 21st, 2012 at 7:37
Buna Florina,
Fursecurile sunt pentru Montignac faza II.
Slabuta
Martie 20th, 2012 at 23:03
Buna! Sunt noua in aceasta comunitate, de aceea va rog sa ma lamuriti si pe mine. Aceasta reteta este sigur pt. dieta monti faza 1, avand in compozitie faina (chiar si integrala) si unt? Multumesc!