Prajitura cu ciocolata
19 Aprilie, 2010 Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete Montignac faza I, Retete lacto vegetariene |
![]() |
Prajitura cu ciocolata, Montignac faza I
Ingrediente:
- 310 gr ciocolata neagra (70% cacao) rupta bucati, plus 185 gr pentru topping
- 10 oua mari, cu galbenusurile separate de albusuri
Mod de preparare:
- Captusiti un vas cu pergament pentru gatit.
- Pe margine, pergamentul ar trebui sa fie cu cativa cm mai inalt decat vasul.
- Preincalziti cuptorul cu 15-20 de minute la 200 de grade celsius.
- Asezati un bol curat deasupra unui vas cu apa care fierbe, asigurandu-va ca bolul nu atinge apa.
- Puneti in bol la topit cele 310 grame de ciocolata, amestecand frecvent timp de 15-20 de minute.
- Puneti albusurile intr-un bol mare si bateti pana se intaresc.
- Transferati bolul cu ciocolata topita pe o suprafata de lucru.
- Amestecati galbenusurile batute in ciocolata. Adaugati 2 linguri din albusurile batute spuma si amestecati incet, apoi, treptat, incorporati si restul albusurilor, pana ce amestecul capata consistenta unui sufleu sau a spumei. Nu amestecati excesiv!!!
- Turnati amestecul in vas (de preferabil rotund) si dati la cuptor pentru exact 8 minute.
- Scoateti vasul din cuptor si lasati-l sa se raceasca 30 de minute, apoi puneti-l la frigider pentru 12 ore.
- Scoateti prajitura din frigider si rasturnati-o pe un platou larg sau o suprafata de lucru plata.
- Topiti restul de ciocolata la fel ca la pasul 4.
- Turnati o pelicula fina peste prajitura, apoi puneti in frigider 5 minute.
- Pentru servire, treceti un cutit bine ascutit prin apa fierbinte si folositi-l ca sa taiati prajitura!
Sursa : Dieta Montignac – “Mananca de placere, mentine-te in forma”
Mai cititi si...
- Prajituri dietetice
Ti-e pofta de dulce? Atunci ar trebui sa incerci prajiturile slabutelor. Am strans o colectie de prajituri dietetice special pentru tine, pe care ti le recomand cu multa caldura. Aceste deserturi delicioase au fost incercate si - Quiche cu somon si branza cu mucegai in stil Montignac
Quiche cu somon si branza cu mucegai Ingrediente pentru 4 portii: ulei de masline de calitate 1 ceapa alba taiata marunt 100 grame parmezan, dat pe razatoare 2 linguri de busuioc proaspat, taiat 8 oua mari 250 ml smantana dulce 10 masline negre - Prajitura cu capsuni si crema de iaurt
Ingrediente (pentru 20 bucati): Blat 3 oua 180 gr faina integrala 3 linguri zahar brut 1 pachetel praf de copt 4 linguri de lapte 50 gr unt Crema 300 ml lapte 1,5% grasime 30 gr amidon 2 galbenusuri 30 gr gelatina 400 gr iaurt 130 gr zahar brut 500 gr - Tort dietetic – Reteta prajituri Craciun
O reteta de tort dietetic care ii va incanta pe toti invitatii tai, atat prin aspectul sau, cat si prin gustul puternic de ciocolata neagra. Din ingredientele de mai jos rezulta un tort de 8 - Rulada cu gem
Ingrediente: 4 oua 4 linguri rase fructoza ( aprox 35 gr) 2 linguri ulei de masline ( aprox 40 ml) 4 linguri faina integrala ( aprox 55 gr) 1 fiola esenta vanilie ( 10 ml) 4- 5 lunguri gem fara zahar Mod
Noiembrie 20th, 2010 at 19:56
a incercat o cineva ?..are gust bun ?
..si cam cate calorii are/portie ?
Iunie 26th, 2010 at 15:33
Buna slabuta!
Multumesc ptr lamuriri!Am sa incerc sa caut si sa citesc si eu acea carte.Eu am citit “Mananc,deci slabesc”si acolo ciocolata este recomandata abia la Faza II.O sa ma documentez!Oricum,e o veste buna,hihi…
O zi superba!:)
Iunie 26th, 2010 at 9:20
Buna Paula

Sigur e voie
Tu ce carticica ai citit de-a lui Monti?

Am specificat sub reteta si sursa ei: Sursa : Dieta Montignac – “Mananca de placere, mentine-te in forma”
Deci, sigur ai voie, din moment ce Monti o are in carte la retete.
Mult succes
Iunie 26th, 2010 at 0:41
Ciocolata in Faza I?….sigur,sigur e voie???
Aprilie 19th, 2010 at 20:10
Felicitari!!! Arata super:x Am sa incerc si eu.